Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заедно с ДБ очакваме вълна на доверие за предстоящите избори

Освен с ДБ сме във връзка с всички демократични формации, неправителствени организации и групи, които имат ярка общестевена позиция, с които да предизвикаме по- голямо участие на предстоящите избори и да създадем 

Много широк фронт за едно по- добро бъдеще и за бизнеса и за гражданите.

Това каза в  коментар на общине действие, които предстоят депутатът от ПП проф. Христо Даскалов. По думите му "тройната коялиция", която е наложила хартиената бюлетина се готви "да купува здраво гласове", както често с случва и в някои квартали на Пловдив. По думите му няма опасност ПП да се обезличи като нова политическа сила, защото пратията вече е структурирана, включително и на местно ниво.

Това са две общности, които преливат една към друга, каза депутатът с уточнението, че и неговата политическа биография е започнала със СДС и ДСБ.

Той сподели идеята формацията да е първа политическа сила и да направи реформи в полоителна за страната посока. 

Христо Даскалов уточни, че предизборната коалиция ще се отнася и за местните избори тази година и да спечелят най - големите градове в страната като кметове, така и с мнозинства в общинските съвети, а целта е премахване на корупцията.

Като депутат от Пловдив, Даскалов обясни смисъла на временната парламентарна комисия за панаира, но която е член. Той самият е получил доста информация за това как в годините целенасочено дружеството е било предавано в частни ръце.

Трябва да намерим адекватния отговор в следващото Народно събрание, каза депутатът.

Интервюто чуйте в прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазарджик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51