Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията за Панаира зацикли, ще праща материалите на прокуратурата

| обновено на 31.01.23 в 15:30

Само 2 часа продължи заседанието на временната комисия за панаира след като бивши и настоящи представители на местната и държавната власт, които са участвали във вземането на решенията, бойкотираха изслушването и не се явиха. Предстои депутатите да съберат отново комисията и на база изслушването да приемат доклад, както и какви да бъдат последващите действия на държавата по казуса. 

Сред предложенията, които ще бъдат обсъдени, са всички събрани материали да бъдат предадени на прокуратурата. Това ще се случи най-рано сряда следобед.

Припомням, че комисията трябваше да заседава още миналата седмица, но заседанието тогава се провали заради продължилото цял ден пленарно заседание на парламента. Въпреки че днес се проведе, то беше бойкотирано от експремиерите Бойко Борисов и Сергей Станишев и бившите икономически министри Румен Овчаров и Корнелия Нинова. Те не се явиха на изслушването. На заседанието не присъстваха и повиканите кметове на Пловдив и Варна, както и самият Георги Гергов.

Единствено община Пловдив изпрати представители от администрацията. Председателят на ДБ в Общинския съвет Веселина Александрова, както и Румяна Толова от „Кауза България“ също присъстваха.

Според Румен Гечев от БСП цялата сага около панаира представлява добре сформирано ОПГ- Организирана приятелска група. По думите му схемата била инициирана от Бойко Борисов. 

"Кметът на Пловдив се измъкна по терлици, шофьора на рейса на Пловдив идва, колеги от отдели идват, а на Варна - не изпрати дори и чистачката", коментира Гечев.

Веселина Александрова, общински съветник от ДБ в Пловдив, пък отбеляза, че тази битка може да продължи безкрай, тъй като с години представителят на местния парламент може да гласува против приемането на акциите на Варна. Александрова изтъкна, че решението е в ръцете на Варна. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села Вчера..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново (обновена)

Малко след 21 часа бе отворен пътят за Карлово в района на калояновското село Дълго поле. Той бе затворен заради задимяване преди разклона за гара Калояново, причинено от пожар на стърнища от двете страни на пътя и около жп   линията. Огънят е локализиран от два противопожарни екипа.  Близо два часа движението към Карлово се отбиваше през село..

обновено на 17.07.24 в 20:03

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

обновено на 17.07.24 в 20:02

Потушен е пожарът край Стрелча, над Сестримо е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно изгасен , съобщиха от МВР - Пазарджик.  В късния следобед бяха потушени последните локални огнища, но дежурни екипи на пожарната ще останат на дежурство през цялата нощ.  Доброволци и служители на гоското стопарство също ще останат на място. Огънят бушува две денощия, изгоряха около 400 декара горски площи. Пожарът,..

публикувано на 17.07.24 в 20:00

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22