Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаят Ангел Георгиев отива на съд за убийството в Милево

| обновено на 02.02.23 в 14:47

Прокуратурата предаде на съд полицая Ангел Георгиев, обвинен за умишленото убийство на свой приятел от с. Милево. 

В ранните часове на 4 септември миналата година, в  неговия дом се събрали няколко души за да продължат започналата след събора в селото веселба.  След много изпит алкохол обаче, трима от компанията се спречкали с четвъртия от присъстващите и започнали да го бият. Той пък извадил нож и на свой ред скочил към нападалите го.

Полицаят твърди, че в този момент  се намесил в мелето за да го прекрати, като дори обезоръжил приятеля си с ножа. Според обвинението обаче, домакинът му е нанесъл жесток побой, а след това с другите мъже от компанията пренесли ранения до близкия стадион и го оставили в безпомощно състояние. Там той бил открит мъртъв на сутринта. Според държавното обвинение е недопустимо за полицай да остави безучастно полумъртвия човек, който след това е починал.  Междувременно, над 400 души от с. Милево внесоха подписка в подкрепа на полицая, а самият той твърди че е невинен и натопен от останалите в компанията. Според Ангел Георгиев именно някой от тях е нанесъл фаталните удари, а след това другите са решили да мо прехвърлят вината за убийството. 

Предстои съдът да насрочи първо разпоредително заседание по делото



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметове от Карловско готвят блокада на възлови пътища

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от бедствието през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино, и Христо Даново, затварят предупредително за един час Подбалканския път и прохода "Троян – Кърнаре" на 29 май.  Преди дни кметовете, които учредиха инициативен комитет, изпратиха писмо до..

обновено на 27.05.24 в 15:50

Започна рязането на клони и дървета по ул. "Скопие"

От днес започва оформяне на короните на дърветата по улица Скопие. За да не се пречи на трафика в най-натоварените часове, то ще се извършва във времето между  9 и 15 ч.   Това се налага заради множество оплаквания от автобусни и други шофьори, че увисналите корони пречат на движението и на места скриват знаците – заяви по Радио Пловдив кметът..

обновено на 27.05.24 в 15:50

Пловдив пак търси добрите хора и дела

Кампанията „Пловдив – град на доброто“, която се провежда под егидата на кмета Костадин Димитров, стартира пред Общината на площад „Стефан Стамболов“.  Инициатори на идеята, която се провежда вече 14 път, са  Асоциацията на хората с редки болести, Професионална гимназия по хранителни технологии и община Пловдив. Тази година пунктът за..

публикувано на 27.05.24 в 15:07

Дариха хирургични инструменти за деца в УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив

Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив получи дарение на специализирани инструменти, необходими за операциите на малките пациенти с лицеви аномалии.  „Отделението е създадено през 1997 година и днес извършва 97% от операциите на деца с лицеви аномалии в цяла България. Пациентите..

публикувано на 27.05.24 в 14:21

Осъдиха на година затвор мъж за домашно насилие

1 година ще лежи в затвора насилник, който малтретирал по-възрастната си приятелка. Между 50-годишния мъж и 73-годишната жена, които живеели на семейни начала в пловдивското село Старо Железаре, честно възниквали шумни скандали – твърдят техни съседи. Установено е, че на 17 и 18 май, на два пъти, мъжът упражнил насилие спрямо жената, като й..

публикувано на 27.05.24 в 13:04