Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Неделев получи "Лъвско сърце - Трифон Иванов"

Кирил Десподов е "Футболист на годината" за втори пореден и общо трети път

Тодор Неделев
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Тодор Неделев получи специалната награда на Българската асоциация на спортните журналисти "Лъвско сърце" на името на Трифон Иванов, която се връчва от 2016 г.одина.

“Миналата година беше най-тежката в моя живот и в моята кариера. Благодарение на вас по най-бързия начин се оправих. Много съм щастлив, че вчера отново се завърнах в игра. Надявам се да възвърна формата, която мога и да помагам на моя отбор и на националния отбор“, заяви капитанът на Ботев (Пловдив) и един от лидерите на националния ни отбор.

Неделев пострада тежко миналата година при катастрофа с автобуса на България в Грузия и му бе направена животоспасяваща операция на главата. Той се завърна в игра след 252 дни извън терена и очаква подновяването на шампионата и мачовете на националния ни тим.

Кирил Десподов стана за трети път общо и втори пореден Футболист на България. Нападателят на Лудогорец и националния отбор на България бе големият победител в 62-рата анкета на спортните журналисти с 193 гласа.

"Благодаря на всички за тази награда, която печеля за втора поредна година. Казах вече, че тя ме мотивира много. Чест е съм в компанията на толкова добри футболисти в челната тройка".

На второ място е халфът на Вердер Бремен Илия Груев, който получи 179 точки. От негово има наградата взе баща му Илия Груев, който извини отсъствието на сина си с неотложните му ангажименти към Вердер, с който той спечели мач в Бундеслигата.

Трети остана халфът на ЦСКА Ивайло Чочев, който събра 109 точки от вота. "Благодаря на всички, които да гласували за мен, както и на отбора и съотборниците ми, без които нямаше да бъда това, което съм. Пожелавам на всички успешна година", каза той на церемонията.


По публикацията работи: Йордан Данчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" победи с 1:0 "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) спечели с 1:0 гостуването си на "Крумовград" в среща от третия кръг в шампионата, а единственото попадение на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ бе дело на Джеймс Ето’о в 52-ата минута. „Канарчетата“ започнаха двубоя по-активно и в 9-ата минута опит на Антоан Конте с глава бе отразен от Янко Георгиев. След половин час футбол..

публикувано на 05.08.24 в 09:57

Локо с първа загуба за сезона - 0:2 от "Левски"

"Локомотив" (Пловдив) загуби от "Левски" (София) в мач от третия кръг на Първа лига. “Черно-белите” отстъпиха с 0:2 на “сините” и допуснаха първа загуба в шампионата. В 9-та минута гостите успяха да открият резултата. Асими Фадига бе изведен на добра позиция фронтално срещу Луков и се разписа за 0:1. В 15-ата минута "Локомотив" беше близо до..

публикувано на 03.08.24 в 12:36

Слушайте дербито "Локомотив" - "Левски" по Радио Пловдив

С два мача днес се открива третия кръг в Първа лига. От 19:00 часа "Славия" посреща "Хебър" на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата.  От 21:15 часа е голямото дерби на кръга, което противопоставя "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" на „Лаута“. Този двубой може да проследите пряко по Радио Пловдив. "Черно-белите" нямат загуба до момента, като..

обновено на 02.08.24 в 21:23
Антъни Уджа и Андрей Йорданов с тежки контузии

Уджа е аут за половин година, Йорданов за 20 дни

По време на срещата с "Панатинайкос" двама от футболистите на "Ботев" (Пловдив) - Антъни Уджа и Андрей Йорданов, бяха принудително заменени заради контузии. След преминат ядрено-магнитен резонанс днес стана ясно, че Уджа има разкъсване на пателарно сухожилие. Нигерийския нападател ще се подложи на операция на коляното и ще отсъства от терените около..

публикувано на 02.08.24 в 16:48

"Панатинайкос" изхвърли "Ботев" от Лига Европа

Гръцкият гранд "Панатинайкос" разби с 4:0 в реванша "Ботев" (Пловдив) и с общ резултат от 6:1 изхвърли пловдивчани от турнира Лига Европа. А лександър Йеремейеф отбеляза два гола за гърците, Антъни Уджа подложи гръб и си вкара автогол след удар на Юричич, който през второта част добави още едно попадение. Николай Минков удари греда преди почивката, а..

публикувано на 01.08.24 в 23:00