Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на "Ботев" и Локо готвят обсада на Общинския съвет

Феновете на футболните клубове "Ботев" и "Локомотив" обявиха, че ще излязат пред Общинския съвет по врече на сесията този четвъртък. Тя започва в 09:00 часа, а ултрасите нна двата тима започват обсадата час по-рано.

"Жълто-черните" искат пълно завършване на стадион "Христо Ботев" с козирка и поправяне на некачественото изпълнение за сметка на строителя. Те очакват също общинарите да гласуват още 22,5 млн. лева. Тази точка  ще бъде изтеглена от дневния ред, както заяви отново днес кметът Здравко Димитров.

"Черно-белите" са недоволни от постоянното наливане на милиони в "Колежа". Те настояват за пълна ревизия, а също така и на тях да бъдат гласувано финансиране за нова Централна трибуна и други довършителни дейности по стадион "Локомотив".

Събирането на двете враждуващи агитки може да предизвика огромно напрежение и да прерастне в масови сблъсъци.

Срещата на Здравко Димитров с феновете е в 16:00 часа, но привържениците на "Ботев" са обявили, че няма да присъстват.

На пресконференция тази сутрин Зико заяви, че довършването на двата стадиона "Колежа" и Лаута" ще потопи финансово общината. "Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат. Дадохме ги за добро – и за Локо, и за Ботев. За да имат стадиони. И трябва да имат стадиони, трябва да се довършат. Но ситуацията е такава – Община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, имаме и други обекти – детски градини, училища, улици, булеварди, водни проекти. Ние ще потопим общината, абсурд е", каза  Здравко Димитров. 

Кметът обясни, че ще оттегли предложението си за допълнително финансиране на строителството на стадион "Христо Ботев" с 22,5 млн. лева.

"Ще видим как ще ги завършваме. Но Община Пловдив не може да издържи финансово с тези корекции. Опитах и направих всичко възможно. Дори направих предложението за разсрочване за 3 години. Но при тази ситуация – няма как, не виждам. Обаждат ми се и други пловдивчани – казват ми: имаме училища, култура, детски школи, не са само стадионите", добави кметът.

Трябват 6 млн., за да започнат да се играят мачове на стадион "Христо Ботев". Това е първият етап. Няма откъде да извадя парите за цялото завършване.

Имаше и вариант за стадион "Пловдив“, но волята на г-н Борисов беше за двата клубни стадиона. А и феновете май не искаха да играят едновременно на градския стадион", коментира още по темата за стадионите градоначалникът.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът на Пловдив посрещна три европейски шампионки

Трите маричанки, станали Европейски шампионки  по волейбол за жени до 18 години – Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена Недялкова, бяха приветствани тържествено в сградата на Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров, председателя на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов и зам.-председателя на Общински съвет – Пловдив Стефан..

публикувано на 15.07.24 в 16:41

Кметът и президентът на МФ по кану-каяк откриват Световното U23

Пловдив ще се справи с организацията по провеждането на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки. Единствено няма как да можем да предотвратим жегите. Това заяви заместник-кметът по "Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов. Шампионатът на планетата ще се проведе от 17 до 21 юли на..

публикувано на 15.07.24 в 16:36

Марица победи с 4:1 Гигант Съединение

Марица победи с 4:1 Гигант (Съединение) в контролна среща, която се игра в събота преди обяд на стадиона в “Кършияка”. Проверката бе трета за “жълто-сините”, като две от срещите завършиха с успех за състава. Тимът на Стойчо Драмов се представи добре с оглед на етапа от подготовката си. Всички футболисти от групата за мача взеха участие в него, като..

публикувано на 13.07.24 в 18:10

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 година в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 година. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 година при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 година, когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само..

публикувано на 12.07.24 в 16:40