Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След развода с ГЕРБ проектите на Зико в ОбС ще бъдат блокирани


Николай Радев - председател на групата общински съветници от Автентична лява БСП в Пловдив, прогнозира, че след разрива между кмета Здравко Димитров и ГЕРБ в следващите месеци местният парламент няма да свърши нищо полезно за града.

"Ясно е, че конфронтацията между групата на ГЕРБ и кмета ще бъде толкова силна, че неговите предложения няма да бъдат подкрепяни от тях и мнозинство не може да се осигури, каза Радев пред Радио Пловдив". Радев припомни, че е направил прогнозата си още в края на миналата година, когато Бойко Борисов обяви, че Зико няма да е отново кандидатът на ГЕРБ за кмет. 

Той подчерта, че групата на Автентична лява БСП в 90% от случаите не е подкрепяла предложенията на Здравко Димитров и няма никакви основания да промени позицията си до края на мандата. 

Според общинския съветник не проблемите около стадион "Ботев" са съборили кмета на Пловдив. Смята, че това са предизборни ходове на ГЕРБ и дълбоки течения вътре в партията, които някой ден ще станат известни на широката публика. 

Радев подчерта, че "Колежа" е много тежък казус за града, но без нов бюджет на държавата и града на феновете не може да се предложи почти нищо. Той настоя за независима проверка на средствата, които до момента са похарчени за изграждането на стадиона, както и за качеството на строителните дейности.  По думите му това трябва да е първата стъпка, преди да се мисли за осигуряването на исканите допълнителни средства. Николай Радев изрази съмнения и около твърденията на администрацията, че за завършването на стадиона са нужни още над 20 милиона лева и предупреди, че "Колежа" може да се превърне в новия "Колодрум". Той очаква и компетентните институции да се самосезират и направят проверка на разходваните средства. 

От Автентична лява БСП смятат, че големият проблем на местната власт в Пловдив е, че не предоставя публична информация как изразходва парите на данъкоплатците. 


Още от категорията

Лев за профилактика се равнява на 9 лева за лечение

Като цяло здравните системи в Европа и у нас не са насочени към ранното разкриване и предотвратяване  на заболяванията, а към тяхното лечение.  Това е и основният ни проблем. Това коментира  д-р Александър Симидчиев – председател на Сдружение „Въздух за здраве“, който взе участие в дискусията „Здравните последствия от замърсяването на..

публикувано на 05.03.24 в 10:54

Болницата в Карлово залага на профилактика и диагностика

МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Карлово отваря врати за безплатни консултативни прегледи в отделението по Хирургия, съобщи управителят на здравното заведение д-р Обрейко Обрейков. В интервю за програма "Точно днес" той обясни, че прегледите ще бъдат на 6 март от 10 до 14 часа. "Целта е повече хора да се възползват. Всеки, който има някакъв проблем, може да..

публикувано на 05.03.24 в 10:08

ПП ще направят нужните компромиси, за да няма избори

Влизаме в решаваща политическа седмица, но все още с много въпросителни. В сряда изтичат деветте месеца управление на кабинета и трябва да бъде задвижен механизмът на ротация. Премиерът Николай Денков заяви, че ще подаде оставка на 6 март, като правителството ще продължи да работи докато оставката не бъде гласувана от Народното събрание. От ГЕРБ-..

публикувано на 05.03.24 в 09:58

Ротация ще има до края на месеца, ДПС ще запази влияние

"Националният празник показва определено напрежение и поляризация, особено в социалните мрежи. Това се държи на агресията на Русия в Украйна и до голяма степен с това можем да обясним поляризацията, въпреки че оценките за това, кой трябва да бъде националният празник на страната, са различни. Но въпреки това, като че ли темата беше затворена, защото..

публикувано на 04.03.24 в 10:20

Влизането ни към еврозоната носи ползи, но и рискове

„През последните няколко  години много различни анализатори и политици обърнаха внимание на страховете за обедняване, свръхинфлация и т.н., притеснения, които като цяло, не се сбъдват. Това са рискове, които могат да се материализират при провеждане на неправилна политика, но има и добри примери, като Балтийските страни, Хърватия и др. При тях..

публикувано на 04.03.24 в 06:55