Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След развода с ГЕРБ проектите на Зико в ОбС ще бъдат блокирани


Николай Радев - председател на групата общински съветници от Автентична лява БСП в Пловдив, прогнозира, че след разрива между кмета Здравко Димитров и ГЕРБ в следващите месеци местният парламент няма да свърши нищо полезно за града.

"Ясно е, че конфронтацията между групата на ГЕРБ и кмета ще бъде толкова силна, че неговите предложения няма да бъдат подкрепяни от тях и мнозинство не може да се осигури, каза Радев пред Радио Пловдив". Радев припомни, че е направил прогнозата си още в края на миналата година, когато Бойко Борисов обяви, че Зико няма да е отново кандидатът на ГЕРБ за кмет. 

Той подчерта, че групата на Автентична лява БСП в 90% от случаите не е подкрепяла предложенията на Здравко Димитров и няма никакви основания да промени позицията си до края на мандата. 

Според общинския съветник не проблемите около стадион "Ботев" са съборили кмета на Пловдив. Смята, че това са предизборни ходове на ГЕРБ и дълбоки течения вътре в партията, които някой ден ще станат известни на широката публика. 

Радев подчерта, че "Колежа" е много тежък казус за града, но без нов бюджет на държавата и града на феновете не може да се предложи почти нищо. Той настоя за независима проверка на средствата, които до момента са похарчени за изграждането на стадиона, както и за качеството на строителните дейности.  По думите му това трябва да е първата стъпка, преди да се мисли за осигуряването на исканите допълнителни средства. Николай Радев изрази съмнения и около твърденията на администрацията, че за завършването на стадиона са нужни още над 20 милиона лева и предупреди, че "Колежа" може да се превърне в новия "Колодрум". Той очаква и компетентните институции да се самосезират и направят проверка на разходваните средства. 

От Автентична лява БСП смятат, че големият проблем на местната власт в Пловдив е, че не предоставя публична информация как изразходва парите на данъкоплатците. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазарджик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57