Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МРРБ ще проверява пътища за "бутафорни ремонти"

2
Снимка: Радио Пловдив, Иванка Петкова

Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва проверки на пътища, на които е извършен основен ремонт, а са възложени като текущ ремонт. В страната това са общо 31 отсечки, каза министър Иван Шишков след инспекцията на третокласната отсечка Югово – Лъки – Смолян. По-късно той ще посети и село Брестовица за решаването на проблема със замърсената с манган питейна вода. 

Служебният регионален министър уточни, че се вземат ядки от асфалта и проби от земната основа на пътя, за да се провери дали отговаря на изискванията по проект. Според министър Шишков такъв строеж на пътища може да се нарече бутафорен:

Министър Шишков допълни, че целият път от 31 км е разширен с метър – метър и половина, но това е направено без проект и след няколко години пътят ще бъде в лошо състояние. Поръчката на пътя е направена от бившето ръководство на АПИ, в периода 2018 до началото на 2021 г. Разплатени са 25 милиона лв, които са половината от сумата по проекта, но ние няма да платим останалата част, заяви министър Шишков.

Той допълни, че некачествено, но законно строителство е констатирано по магистрала Хемус, където са влагани по-малко от необходимите количества асфалт и шлака от Кремиковци. Незаконно строителство има обаче по язовирната стена на яз. Тополово 2, където ще се наложи ремонт на ремонта.

След инспекцията на пътя Югово – Лъки – Смолян министър Шишков заедно с областния управител на Пловдив отиват в Брестовица, за решаването на проблема със замърсената с манган вода. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:23

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11