Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем обвиняеми за масовия бой на "Карловско шосе"

| обновено на 20.02.23 в 17:13

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на седем мъже за хулиганство с особена дързост заради инцидента на бул."Васил Левски" в гр. Пловдив, при който две враждуващи ромски фамилии участваха в масово сбиване в събота. 

На един от обвиняемите е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Те са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Обвиненията са повдигнати днес към 18 часа.

Общо 9 души са задържани в Трето РПУ в Пловдив като участници в мелето през уикенда.

В спешен медицински кабинет е приет един мъж с рана на главата. Той посочил, че раната получил при масово меле на Карловско шосе преди надлеза. Видоеклип от въпросната конфлитна ситуация бе разпространен в социалните мрежи. На кадрите се вижда на на червен светофар няколко души изскачат от бус и нападат друга група мъже от съседен автомобил. В мелето са използвани и дървени пръти, като са нанесени повреди на спрения автомобил.

От първоначално събраните данни в хода на проверката става ясно, че участниците се познават и имат вражда още от края на миналата година. По-рано през деня те се срещнали случайно по време на свиждане с лишени от свобода в пловдивския затвор и се сбили, за което се наложила бързата намеса на надзирателите и служители на реда.

При поредната си засечка на бул. „Васил Левски“ обаче двете враждуващи групи осъществили намеренията си да разрешат конфликта с бой. Установена е самоличността на деветимата инициатори на сбиването, първо са задържани четирима от тях, а следобед и останалите 5 души. Те са с 24-часово полицейско задържане.

 Част от извършителите са с криминалистични прояви и осъждани. Следобед пред Трето РПУ се бяха събрали две групи роднини на задържаните от двете страни, които изчакваха да научат подробности за ареста на близките си.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Районна прокуратура - Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Почит към Иван Вазов 174 години след рождението му

България чества 174 години от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. Той е роден 9 юли 1850 г. в Сопот и умира на 22 септември 1921 г. в София. Кулминацията на тържествата е днес в Сопот, родния град на писателя. В 9 часа в църквата „Св. св. Петър и Павел” ще бъде отслужена тържествена литургия за рождението на Вазов.  На..

публикувано на 09.07.24 в 07:51

Товарен влак запали три пожара край Сопот

Товарен влак предизвика пожар с три огнища на подбалканската ЖП линия.  Във времето между 18 и 18.40  днес са получени съобщения за горящи треви покрай железопътното трасе. Трите огнища са на много голям фронт - Сопот, Столетово и землището между селата  Розино и Христо Даново. Съобщено е за реална опасност огънят да се прехвърли върху горски масив...

публикувано на 08.07.24 в 21:22

Ограничават движението по част от „Васил Априлов“ заради ВиК ремонт

С повишено внимание да пътуват шофьорите по бул. „Васил Априлов“, в отсечката от кръстовището с бул. „Шести Септември“ до моста на река Марица, предупреждават от ОП „Организация и контрол на транспорта“ в Община Пловдив. Причината е въвеждането на временна организация на движението заради подмяна на част от водопроводната мрежа и..

публикувано на 08.07.24 в 16:43

С 2 мил. лв. подменят уличното осветление в три района в Пловдив

Община Пловдив спечели проект за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в районите „Източен“, „Западен“ и „Южен”, съобщи заместник-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков. Проектът е на стойност  1 994 853 с ДДС, като той ще бъде реализиран изцяло с европейско финансиране по..

обновено на 08.07.24 в 15:59

Петима се борят за едно място в ТУ- Пловдив

20 % повече в сравнение с миналата година са  кандидатите за инженери,  подали документи за кандидтстване в пловдивския Филиал на Технически университет. Най-голям е интересът към специалност „Компютърни системи и технологии“ , където за едно място се борят по петима кандидати. Там е и най-високият бал, като голяма част от кандидатите са само на..

публикувано на 08.07.24 в 15:40