Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Поетът Георги Ганев с авторски рецитал - премиера в Радио Пловдив

Пловдивчани и гости на града ни, наш поет иска любовта ви! Автор на девет издадени поетични книги, Георги Ганев написва десетата буквално за десет дни. В софийската болница „Токуда”, където преживява животоспасяваща операция от рак, за периода от 21-и до 28-и януари т.г. поетът създава 12 стихотворения, чиято автентичност по неповторим начин разказва за битката му в отделението по гръдна хирургия – с имената на лекари и медицински сестри, с дати на изследвания и манипулации. 

Една книга, в която няма тъга, а хуманизъм, мъжка сила, хумор, оптимизъм и огромна жажда за живот. Припомняме, че само преди 2 години и 9 месеца Ганев загуби съпругата си, починала от рак. Припомняме още, че книгата му „Този град ме позна”,

спечелила конкурс на община Пловдив и издадена от „Летера” през 2020 г., съдържа 37 стихотворения, посветени на Пловдив или на именити творци от нашия град. В десетата си книга КАЛЕНДАР НА ЖИВОТА, чийто редактор е Антон Баев, а художник на корицата – Ангел Гешев, Георги Ганев е добавил още три стихотворения със скъпи за него посвещения. 

Книгата има и функцията на календар, започващ от 1 март 2023 г. и завършващ на 28 февруари 2024 г. – с месечни датници и пълно изброени именни дни. Премиерата ще бъде спектакъл, в който участват музиканти и танцьори – приятели на поета (вижте поканата). 

В продажба освен тази книга ще бъдат и предишните три на автора, който с удоволствие ще даде автографи. Очакваме ви на 28 февруари, вторник, от 17:30 ч. в Студио 1 на Радио Пловдив. 

Не пропускайте това преживяване!

В звуковия файл можете да чуете интервю на Стоян Терзиев с Георги Ганев

БНР подкасти:

Още от категорията

Трио от джаз сцената на Ню Йорк открива Камерна сцена Пловдив

С концерт на New York Standards Trio в Първо студио на Радио Пловдив от 19 часа се открива тазгодишният сезон на „ Камерна сцена Пловдив “.   Групата е от известни музиканти единомишленици, чието творчество е издържано в унисон с тенденциите на съвременната джаз сцена на Ню Йорк. Това са пианистът Кан Чанкая, басистът Апостолос Сидерис и..

обновено на 24.03.23 в 15:56
От ляво надясно: Кремена Данева, Неда Велкова, Евелина Стоянова

Отличиха Радио Пловдив със "Сирак Скитник" за журналистика

Информационният екип - репортерите на Радио Пловдив тържествуваха с наградата на Българското националнло радио за журналистика - "Сирак Скитник". Заедно с нас високият приз споделя и  екипът на БНР за съвместното отразяване на опустошителните наводнения през миналия  септември и последиците от тях в Пловдивска област - кореспондентът на БНР..

обновено на 06.03.23 в 11:41
Водещата на шоуто Стефи Стаменова

"Снимката на нощта" с дебют в ефира на Радио Пловдив

"Снимката на нощта" се завръща в ефир с дебюта си в програмата на Радио Пловдив. Това ще се случи тази неделя, 05 февруари, от 18.00 часа. Добре познатото от близкото минало предаване „Снимката на нощта“ е авторско развлекателно шоу на  Стефи Стаменова – дългогодишен радиоводещ, позната на слушателите от ефира на една от първите частни радиостанции..

обновено на 05.02.23 в 14:09

Репортерите на Радио Пловдив и Пламен Асенов с номинации за "Сирак Скитник"

На 25 януари Българското национално радио ще отбележи 88 години от своето създаване. На тази дата през 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост и официално започва дейността на..

обновено на 25.01.23 в 18:52

Клавирен концерт "Музикален диалог" в Първо студио на Радио Пловдив

Камерен концерт „Музикални диалози“ ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив на 26 януари, четвъртък, от 18 часа. Организатор на събитието е Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.   Лейля Байрамогуларъ , флейта и Байрам Байрамогуларъ , обой са солисти на Държавен симфоничен оркестър в Анталия. Те ще свирят заедно с..

публикувано на 26.01.23 в 08:05