Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един час е продължила хаотичната стрелба на ученици в "Западен"

| обновено на 24.02.23 в 16:54


Тийнейджърите, стреляли  по  градски автобус  N 26 в Пловдив, са ранили още двама души.  Хаотичната им стрелба е продължила над половин час,  съобщиха на брифинг от прокуратурата. 

В ръката с две сачми е ранено 14- годишно момче и  случайно преминаваща полицайка. Улученото момче е добре. 

Двамата тийнейджъри са стреляли с пнематични пистолети, които са закупили от оръжеен магазин. Едното момче е закупило оръжието в присъствието на баща си, а на следващия ден другото - само. 

Двамата непълнолетни се качили в апартамента на едното дете, откъдето от тераса на шестия етаж, стреляли по преминаващи хора и автомобили в продължение на около един час. 

Пневматичните пистолети не подлежат на регистрационен режим, но при продажбата на оръжието на второто момче търговецът е нарушил закона, защото то е непълнолетно. 

Момчетата, които са на 14 и на 15 години са в ареста. Наблюдаващият прокурор е постановил мярка по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - настаняване в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към ОД на МВР за определен срок.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод

Втори ден жители на Велинград са без вода заради авария на главния довеждащ водопровод „Лепеница“ към Пречиствателната станция на града. Аварията е станала в тежък пресечен терен на 150 метра в гората. Заради спецификата на терена изкопните работи се извършват изцяло на ръка, както и пренасянето на тръби и уреди.  Правим всичко възможно да..

публикувано на 10.08.24 в 13:01

Вълна от катастрофи по АМ "Тракия" край Пловдив

Само до обяд в пловдивския участък на автомагистрала "Тракия" стана общо 6 катастрофи, съобщиха от пловдивската полиция. Освен първоначалното произшествие, станало около 8.30 ч., при което автомобил се е блъснал в мантинела в района на 150 км на магистралата, наблизо са настъпили още пет катастрофи.  Катастрофи край Белозем затрудниха трафика по..

публикувано на 10.08.24 в 12:45

Катастрофи край Белозем затрудниха трафика по АМ "Тракия"

Поредица пътни инциденти станаха тази сутрин на автомагистрала "Тракия".  Катастрофа затруднява движението по аутобана около 150-тия километър, в района на Белозем. Заради инцидента се е образувало километрично задръстване в посока Бургас, съобщават очевидци.  Към района пътуват полиция, линейка, пожарни автомобили. Една от колите е..

обновено на 10.08.24 в 12:06

Слънчева и гореща събота ни очаква

Днес ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в Пловдив – около 36°. В планините ще е предимно слънчево. Над източната половина от страната ще се..

публикувано на 10.08.24 в 07:38

В Асеновград събират книги за деца и възрастни

От днес до четвъртък в Асеновград ще се събират книги за деца и възрастни, които да бъдат подарени на библиотеки и читалища в селата около града.  Кампанията под надслов "Дарете книга, дарете знание!" се организира от Общинския младежки съвет. Ще бъдат приемани както нови, така и книги от личните библиотеки.  Идеята на младите хора е да..

публикувано на 10.08.24 в 07:20