Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова гонка с мигранти край Пловдив, един загина, много са ранени

| обновено на 26.02.23 в 12:05

Един нелегален мигрант е загинал, а други 31  са ранени при тежък инцидент тази сутрин на АМ "Тракия" на км 165 от Чирпан към София. 

Около 05,05 часа тази сутрин  е подаден сигнал за пътнотранспортно произшествие с микробус "Фиат Дукато", който се е ударил в крайпътна мантинела на автомагистрала "Тракия", км 165, край с. Оризово, обл. Стара Загора. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи. Установено  е, че  буса е превозвал 45 чужденци от  Афганистан.  

Един от тях е загинал, а 32 са откарани в  Университетската болница в Стара Загора. 

24 от бежанците вече са преминали първичен преглед. Сред пострадалите има дете. Осем са приети за лечение. Всички са в стабилно състояние. 

Издирва се шофьорът,  който според свидетели е  пакистанец.  Бусът е катастрофирал заради  спукана гума. Мигрантите са пътували в посока  София.  Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

От полицията информираха, че по- рано тази сутрин на АМ"Тракия" е бил спрян друг бус с  45- 50 мигранти в него. Мигрантите са задържани.

По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Катастрофи край Белозем затрудниха трафика по АМ "Тракия"

Поредица пътни инциденти станаха тази сутрин на автомагистрала "Тракия". Трафикът бе затруднен повече от 4 часа.  Катастрофа затруднява движението по аутобана около 150-тия километър, в района на Белозем. Заради инцидента се е образувало километрично задръстване в посока Бургас, съобщават очевидци.  Към района пътуват полиция, линейка,..

обновено на 10.08.24 в 12:06

Слънчева и гореща събота ни очаква

Днес ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в Пловдив – около 36°. В планините ще е предимно слънчево. Над източната половина от страната ще се..

публикувано на 10.08.24 в 07:38

В Асеновград събират книги за деца и възрастни

От днес до четвъртък в Асеновград ще се събират книги за деца и възрастни, които да бъдат подарени на библиотеки и читалища в селата около града.  Кампанията под надслов "Дарете книга, дарете знание!" се организира от Общинския младежки съвет. Ще бъдат приемани както нови, така и книги от личните библиотеки.  Идеята на младите хора е да..

публикувано на 10.08.24 в 07:20

В Чепеларе започва международно литературно четене

За втора поредна година Чепеларе е домакин на Международно литературно четене "Жени в планината". Събитието се организира от фондация "Елизабет Костова". Тази вечер на площад "Олимпийски" в четенето ще участват писателки от България, Сърбия, Великобритания, Испания, Полша, Белгия и Украйна. Те ще прочетат откъси от свои творби, които посетителите ще..

публикувано на 10.08.24 в 07:17

Лампите по пътя Пловдив - Асеновград светват през октомври

Очаква се до края на октомври осветлението на път II-86, в участъка между Пловдив и Асеновград да бъде възстановено, каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на петъчния парламентарен контрол.  Тя обясни, че през април тази година е било възложено на пътноподдържаща фирма да извърши ремонт и да..

публикувано на 09.08.24 в 19:35