Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ски спускане със знамена и носии на Пампорово

| обновено на 03.03.23 в 10:31

Навръх националния празник 3 март по пистите в курорта Пампорово ще се проведе най-голямото ски спускане на участниците, облечени в народни носии. Най-пъстрото и сплотяващо събитие за отбелязване на Националния празник на България вече е превърнато в традиция. Празничното ски шествие в сърцето на планината отново ще зареди специалните облечени в пъстри носии върху белия сняг с много настроение, надежда и сила.

Ето и графикът по часове от организаторите :

До 11:20 ч. – събираме се на върха за снимки и песни, да се запознаем и да разпънем голямото знаме. От 10:30 часа до 11:30 часа всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да избегнем опашките на лифт „Студенец“, използвайте и другите съоръжения – лифтове „Стойките“ и „Малина“. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрулът ще се грижи за подреждането и безопасността.

🏂 Точно в 11:30 ч. - започваме спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на "Студенец". Носим се бавно и славно като родопска песен, като следваме указанията на ски патрула. Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни нашите спътници по време на спускането.

⛷️ До 12:00 ч. – шествието акостира на площада „Студенец“, където точно в 12:00 с почит ще изслушаме българския химн. Неизменно след това ще извием големи хора, за да покажем силата на сплотената общност. Празненството ще премине под звуците на група "Оратница", цялата музика прокарва своеобразен мост между миналото и съвремието. Точно и както нашето колоритно събитие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча, област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.  Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби. 

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи каза гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град..

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38

Областният управител поиска военна помощ за пожара в Отец Паисиево

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева отправи искане към Министерството на отбраната за помощ за овладяването и потушаването на пожара, който се разрази към 13.30 часа във вилната зона на калояновското село Отец Паисиево. Искането е отправено към 61-ва Стрямска механизирана бригада за участие с инженерна техника и жива сила. На..

публикувано на 16.07.24 в 15:33