Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват редовни полети от Пловдив до Тел Авив

| обновено на 12.03.23 в 11:43

От 23 мaрт започва изпълнението на редовни полети от летище Пловдив до Тел Авив, съобщават от пловдивския аеропорт. Авиокомпания „Аркиа“ ще изпълнява полети два пъти в седмицата, в четвъртък и в неделя, в периода от март до  октомври.

До момента линията беше чартърна като самолетите от Тел Авив кацаха на летище Пловдив в четвъртък и заминаваха в обратна посока до международното летище „Бен Гурион“ в неделя.

Arkia“ е четвъртата авиокомпания, която поддържа редовни линии от летище Пловдив, след като от февруари полети от Истанбул до Пловдив и обратно два пъти седмично изпълнява авиокомпания Pegasus Airlines.

Редовни полети от Пловдив до германския град Меминген и летищата „Лутън“ и „Станстед“ край британската столица Лондон изпълняват авиокомпаниите Ryanair и Wizzair.


По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кола прегази възрастна жена на кръстовище в Сопот

Възрастна жена е починала след пътно произшествие в Сопот. Сигналът е получен в полицията към 11.30 ч. - на кръстовище в града движещ се на заден ход лек автомобил "Сузуки" блъснал 78-годишна пешеходка.  Пострадалата е транспортирана в пловдивска болница, от където по-късно  е издъхнала.  Колата управлявал мъж на 56 години. Пробите му..

публикувано на 04.06.24 в 16:40

По- скъп ток и по- евтино парно за клиентите на EVN от 1-ви юли

С 1,46% ще поскъпне електроенергията за битовите клиенти на ЕВН, стана ясно от публикуваните от КЕВР прогнозни цени от 1-ви юли тази година.  По- сериозно е увеличението на нощната тарифа, което е с 2,54%, като за киловатчас ще се плащат 13 стотинки, а за дневната – 22 стотинки.  За сравнение в Западна България токът поскъпва с 2,74%, а в..

публикувано на 04.06.24 в 15:07

Изправят пред съда мъж, запалил дома на съседката си в Белозем

Прокуратурата привлече 48-годишен мъж като обвиняем за умишлен палеж в Белозем.   Пожарът е избухнал вечерта на 31 май  т.г. в къща в селото. Преди избухването на огъня мъжът заплашил собственичката, че ще й запали имота.  Заплахата е отправена след битов съседски спор.   Пожарът на къщата е тръгнал от покрива, а при огледа след потушаването му..

публикувано на 04.06.24 в 14:04

Проверяват пловдивскитe автобуси за неработещи климатици

Масови проверки на автобусите в градския транспорт за неизправни климатици се извършват в момента в Пловдив. Това съобщи директорът на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.  Според него жалбите от граждани на телефона за сигнали в предприятието са много от началото на жегите, а необорудваните с климатици..

обновено на 04.06.24 в 13:43

РИОСВ спря незаконни изкопни работи на Младежкия хълм

След сигнал на граждани РИОСВ Пловдив спря изкопни дейности на Младежкия хълм. Проверката на екоинсепкцията е установила, че на улица „Велбъжд“, срещу новопостроена жилищна кооперация на № 4, на място, попадащо в обхвата на природната забележителност, действително са извършени изкопни дейности. Изкопана с помощта на багер и извозена е смесена..

обновено на 04.06.24 в 13:42