Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради ВиК-авария ул. "Петър Стоев" в "Южен" е под вода

| обновено на 20.03.23 в 16:17

Голяма ВиК авария в район “Южен“ остави без вода живеещите по ул. „Петър Стоев“. Цялата улица е била под вода по време на възникването на аварията, съобщават пловдивчани. В ранния следобед щетите вече бяха минимизирани. Причината е спукан водопровод по време на изкопните работи по южния обходен колектор. 

Екипи на ВиК Пловдив и фирмата изпълнител на проекта са на мястото и работят по отстраняване на проблема. Инж. Антон Гълъбов, говорител на водното дружество, увери, че още днес водоподаването ще бъде възстановено. 

„Аварията е на етернитов водопровод с диаметър Ф100. Той е малък и не позволява работата на много екипи, затова на мястото е само един наш екип. Освен ул. „Петър Стоев“ няма други засегнати улици. На самата улица има няколко сгради, като всички са предупредени. Надявам се,  водоподаването да бъде възстановено до 18 часа“, обясни инж. Антон Гълъбов, говорител на ВиК – Пловдив. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Жълт код за проливни валежи в Западна България

Силни дъждове се очакват в седем области на страната в днешния вторник. Обявен е жълт код за областите София, София-област, Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и Благоевград. В тези области се очаква количеството на валежите за денонощие да са между 20 и 35 литра на квадратен метър. До вечерта валежите ще намалеят и спрат. Облачността също ще се..

публикувано на 23.04.24 в 06:56

Почистиха част от брега на река Девинска за Деня на земята

Близо 150 кг. отпадъци, разчистване на падналите клони по брега на река Девинска в участъка от стадион Девин до градската ѝ част, събраха 25 малки и големи участници в ежегодната акция по почистването на градската част на реката.  Организатори на инициативата са Община Девин, Клубът по спорен риболов „Девин“ и „Девин“ ЕАД, представители на Изпълнителната..

публикувано на 22.04.24 в 15:35

Още две деца в Пловдив са диагностицирани с коклюш

Нови две деца са заразени с коклюш, така случаите в Пловдивска област стават общо 4, съобщи за Радио Пловдив д-р Милена Панайотова, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ – Пловдив.   Новозаразени са 2-ма петокласници от различни средни училища – "Димитър Матевски" и "Черноризец Храбър". Децата са добре, на домашно лечение,..

публикувано на 22.04.24 в 15:26

Жена е с опасност за живота след катастрофа до Септември

50-годишна жена е с опасност за живота след катастрофа, съобщиха от пазарджишката полиция. По първоначални данни в района на 56-ти километър от АМ „Тракия“ по посока за Пловдив 37-годишен водач на „БМВ“ от Пловдив загубил управление над возилото си, колата напуснала платното за движение и се озовала в дере.  Към мястото незабавно били насочени..

обновено на 22.04.24 в 13:42

Арестуваха дрогирани и пияни шофьори в Пазарджик

Петима шофьори са задържани от полицията в Пазарджишка област през уикенда. В Белово 28-годишен мъж от Пазарджик загубил управлението над „Фолксваген“ и се ударил в предпазна ограда. След направените проби се оказало, че той е седнал зад волана под въздействието на наркотици. По време на рутинни проверки в Панагюрище и Велинград..

публикувано на 22.04.24 в 13:42