Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Започва национален конкурс по актьорство майсторство за ученици

| обновено на 24.03.23 в 11:47

Старт на 9-ия Национален ученически конкурс по актьорско майсторство в Пловдив ще дадат в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства заместник-кметът по култура Пламен Панов и директорът на гимназията Николай Томов. Тази година участие в него са заявили 47 ученици от средните училища по изкуствата в страната и младежки театрални формации от 8-ми до 11-ти клас, които не са навършили 18 години.

Авторитетно  жури с председател актьора Владимир Зомбори от нашумелия телевизионен сериал „Вина“, възпитаник  на НГСЕИ-Пловдив, ще оцени участниците в надпреварата за стипендии от първо до трето място в три категории, които Министерството на културата отпуска, в съответствие с Наредбата за закрила на деца с изявени дарби.

Награждаването на отличените е в събота, когато Владимир Зомбори ще участва в неформална среща с учениците от гимназията. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров
Още от категорията

8 души задържани в полицейска акция в Пазарджишко

Осем души са задържани като заподозрени за различни престъпления при специализирана полицейска операция, проведена през изминалото денонощие в Пазарджишка област. Това съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.  Проверени са 1210 човека, 924 моторни превозни средства, пунктове за изкупуване на метални отпадъци, автоморги,..

публикувано на 27.05.23 в 15:56

Увеличено търсене на имоти в Момчиловци

Повишено търсене на недвижими имоти се наблюдава напоследък в родопското село Момчиловци. Според кмета на селото Сийка Суркова, тенденцията за раздвижване на пазара на имоти е главно вследствие на Covid-19 пандемията, след която мнозина се връщат към по-спокойни места за живеене, близо до природата. Покачва се търсенето както на земеделски земи, така..

публикувано на 27.05.23 в 10:43

Празник на розата в Карлово

С ритуала „Розобер“ в розовите градини край Карлово на 27 май започна традиционният празник на маслодайното цвете. Фолклорни състави и кукери поканиха с изпълненията си гостите на розобер. Антония Лалова - Царица на розата 2023, получи короната и властта от нейната предшественичка Миглена Мандраджиева. „ Под звуците на Военния духов оркестър..

обновено на 27.05.23 в 10:41

Започва "Празник на детето в Стария град"

Едноседмичен „Празник на детето в Стария град“ започва днес в Пловдив. Програмата до 4 юни включва концерти,творчески ателиета, изложби, пленер, детска работилница, Панорама на детското творчество на Сдружение „Духовно огледало".  Тази година огранизарорите от Общинския институт „Старинен Пловдив” и Зонта клуб – Пловдив  са включили и събития за..

обновено на 27.05.23 в 10:40

Представят вкусове от турската област Хатай

Генералното консулство на Република Турция в Пловдив представя традиционната кухня на област Хатай /Антакия/. Вкусовете на пострадалите при земетресенията регион ще бъдат показани пред пловдивчани на Младежкия хълм. Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и съпругата му ще почерпят със специалитети по стара хатайска рецепта...

обновено на 27.05.23 в 10:40