Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха 3-ма в Пазарджишко, подозират купуване на гласове

Снимка: ОД на МВР - Пазарджик

Трима души са задържани в Пазарджишко по подозрение за купуване на гласове по време на проведената вчера специализирана полицейска операция.

При проверки на „Криминална полиция“ в хранителни магазини в гр. Септември и беловското село Мененкьово органите на реда открили и иззели списъци с имена на хора и парични суми срещу тях. Задържани са собствениците на 2-та обекта – 67-годишна жена от Септември и 71-годишен мъж от Мененкьово, срещу тях са образувани досъдебни производства.

Екип на "Икономическа полиция" се натъкнали на подобни списъци в магазин и в Ракитово, стопанисван от частна фирма. Задържан за срок от 24 часа е 39-годишният собственик на търговския обект. По случая е образувана преписка.

Задържан е и 51-годишен жител на панагюрското село Бъта, който съхранявал в къща пневматична пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, и 21 ловни патрони 12-ти калибър.

Установени са 7 души, на възраст между 16 и 46 години, от различни населени места в региона, които са извършили взломни кражби от жилища, обществени сгради и търговски обекти, както 18-годишен, срязал две от гумите на паркирана кола.

От пазарджишката полиция уточняват, че по време на специализираната полицейска операция вчера са проверени 1061 човека, 1074 моторни превозни средства, 7 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 8 автоморги и сервизи, 8 заложни къщи и 43 търговски обекти (павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения). 

Образувани 16 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани 10 души за срок от 24 часа. Съставени са 77 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча , област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.    Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища Към екипите от пожарните..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град Баня...

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38