Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Чепеларци помагат на пострадалите от пожара


Общинският съвет на Чепеларе гласува финансова помощ в размер на 9 000 лв. за семействата от кооперацията, която бе унищожена от пожар рано сутринта в неделя. Двете семейства с деца получават по 2500 лв, а останалите 4 домакинства с до 2-ма души – по 1000 лв. Парите са за посрещане на нуждите им от първа необходимост.

„Справяме се за момента, настанени сме при близки. Голямото ми притеснение е как ще оправим кооперацията, защото голяма част от нея е унищожена. Само за покрива искат 40-50 000 лв. Идваха архитекти и казаха, че тя може да се възстанови и пак да е годна за живеене“, каза пред Радио Пловдив 70-годишният Иван Бочуков, който живее заедно със 91-годишната си майка. Брат му и синовете им имат жилища на по-горните етажи в кооперацията.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев подчерта, че ще продължат да помагат на пострадалите от пожара.

„Възложил съм на конструктори да проектират покрива на сградата, като общината ще заплати проекта. Направено е и пълно обследване на щетите по етажите. Разговарял съм с горски кооперации и гатери на територията на общината, които да подпомогнат с дървен материал, със Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци, които да подпомогнат с мебели и други средства и т.н.“, каза кметът на Чепеларе. 

Галерия

Още от категорията
Румен Цонев, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на ХОЛДИНГ КЦМ 2000

20 години КЦМ създава работни места за хора с увреждания

Още 830 милиона лева ще бъдат осигурени в новия планов период на Оперативна програма „Човешки ресурси“ за подпомагане на хората с увреждания. Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска по време на Национален форум на тема „Социалната отговорност на големите корпорации и работния потенциал на хората с..

публикувано на 30.05.23 в 15:04

Преобразуват училището в Бенковски в професионално

Тракия Икономическа Зона започва активна работа по четири пилотни проекта с професионални училища от Пловдив и региона.  Кметът на община Марица Димитър Иванов днес е изпратил уведомително писмо до МОН, с което предлага училището в село Бенковски да се преобразува в професионално средно училище от 2024 г. Там ще се обучават кадри за бизнеса в..

публикувано на 30.05.23 в 12:44

Играта загрубя и пропутинските сили вече играят "ва банк"

В България има доста кресливо малцинство, с лидер българският президент, което подкрепя путиновото влияние в България, каза в предаването "Точно днес" бившият политик и познавач на службите, Методи Андреев. Помагачина на Радев са БСП и Възраждане, а според Андреев за съжаление тук влиза и поведението на ГЕРБ в момента. Това е така, защото..

публикувано на 30.05.23 в 11:06

Напрежението между партиите и президента става все по-силно

Ескалацията на скандали продължава, а политическата криза се завързва на нови нива с противопоставянето между парламента и президента Румен Радев, констатира социологът Павел Вълчев. Не всички врати за втория мандат са затворени, смята анализатоърът, но остава според него въпросът как ще се конструира то - с експерти или силни политически лица...

публикувано на 30.05.23 в 10:07

Ще имаме правителство още следващата седмица

В деня на връчването на втория мандат на ПП-ДБ говорим за възможностите, предателствата, експертите, игрите на властта и вариантите. Събеседник в програма "Ден след ден" е политологът и университетски преподавател  доц. Светослав Малинов . Политологът акцентира над връчването от президента на втория мандат с прогноза, че ще има кабинет.   " Екипите..

публикувано на 29.05.23 в 15:05