Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Акция за засаждане на дръвчета в Пазарджик
Покана за прекрасното събитие „Засаждаме 1500 дръвчета“ , организирано от Планинско спасяване - област Пазарджик!

Във връзка с началото на традиционния български празник  „Седмица на гората“, и днес Планинско спасяване – област Пазарджик, продължават  засаждането на 1500 дръвчета, дарени ни от Гората.бг - ясени, липи и акации. 

Началото е в 10:00 часа, като сборният пункт е Кучешката градинка при мост Атлантик. Теренът, който ще бъде залесен е около мост Атлантик в посока р. Тополница.

Желателно е да си носите лопати, задължително е да се екипирате с усмивки и добро настроение!
"Целта на събитието е, макар и с малко, да допринесем за по-доброто бъдеще. Важно е да обръщаме внимание на околната среда и да пазим природата. Една част от дръвчетата са медоносни, като така се надяваме да помогнем и на пчелите, които са едни от най-важните обитатели на Земята.", казват организаторите от Планинско спасяване - област Пазарджик.
Подробности чуйте в разговора с Деян Колев от Планинско спасяване - област Пазарджик.

Още от категорията

Розалия Джинева за пенсионната реформа

В първото юнско издание на предаването Клуб "Неделя" гост в ефира на предаването бе бившият регионален директор на Териториално поделение на НОИ в Пловдив - Розалия Джинева.  Пред водещия Диян Никифоров и в студио 2 на радио Пловдив, г-жа Джинева отговаряше на въпроси свързани със социалната политика и пенсионната реформа. Освен това сподели с..

публикувано на 05.06.23 в 17:35

Руми Киризиева за Световния ден на околната среда

В Международния ден на околната среда и в предаването "Вход свободен" Ви срещнахме с Руми Киризиева от сдружение БГ Бъди активен. Като част от организация, чиято кауза е свързана с опазването на природата и разделното събиране на отпадъци, тя сподели с нас  "Днешният ден е именно денят, в който трябва да си припомним, че трябва да живеем с хармония..

публикувано на 05.06.23 в 16:41
Томчо Томов - ръководител на Националния център за оценка на компетенциите, БСК.

Чуждите компании инвестират повече в дигитални умения

Все повече работодатели търсят служители с добри дигитални умения. В същото време обаче, повече от една трета от заетите имат само базови познания за работа с компютър. След като проблемът е описан, какви решения се предлагат - това питаме Томчо Томов от Българската стопанска камара. Той ръководи Националния център за оценка на компетенциите в..

публикувано на 05.06.23 в 15:03

Гешев потъва и се държи налудно, а ВСС минимизира щетите

Висшият съдебен съвет реши, че е допустимо искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. То бе направено от четирима членове на прокурорската колегия на съвета с аргумента, че със свои изказвания Гешев уронва авторитета на съдебната власт. С Марин Божков от програма „Достъп до правосъдие“ говорим за това докъде може да..

публикувано на 05.06.23 в 14:59

Хладната пролет може да понижи качеството на розовото масло

По-хладната пролет може да удължи периода на цъфтеж на розата и прибирането на цветовете й, но може и да доведе до по-ниско качество на маслото. Това обясни Надежда Шопова, асистент в секция „Климат“ в Института за изследвания на климата, атмосферата и водите към БАН, по повод отражението на климатичните промени върху земеделието. Тя..

публикувано на 05.06.23 в 12:07