Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сменен е неграмотен председател на СИК в пловдивския район „Източен“

| обновено на 02.04.23 в 17:06

Сменен е неграмотен член на СИК в район „Източен“. Това съобщи председателят на 16 РИК Пловдив Калоян Сухорухов и уточни, че са подадени още няколко сигнала за нарушения в началото на изборния ден.

„Председателят на секционната избирателна комисия в район „Източен“ не е можел да пише и да чете на български език. На негово място е назначен друг човек“, коментира Сухорухов.

В Пловдив - град са подадени сигнали и за непоставен печат на бюлетина след машинното гласуване, за некоректно изписани баджове, както и за неправилно откъснати отрязъци след гласуване с хартиена бюлетина.

В намален състав работи и секционна комисия в Калояново, където член на СИК е заловен да шофира дрогиран.

В намален състав работи и секционна комисия в пловдивското село Скутаре.

Причината - назначени майка и дъщеря, като едната от тях е била и председател на СИК-а. Решено е дъщерята да бъде освободена.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Хоро при извора“ във Велинград

Велинград е домакин на двудневен фестивал „Хоро при извора“, в който ще се включат над 700 танцьори от всички краища на България и състави от Босна и Херцеговина.  Това е 11-то издание на фестивала, който по традиция ще започне с дефиле на танцовите групи от парк „Вельова баня” до площад „Н. Гяуров” в центъра на Велинград. Там ще е официалното..

публикувано на 13.07.24 в 09:21

В Средна гора остана един, но мащабен пожар между Михилци и Хисаря

Сложна остава обстановката в Средна гора, където вчера горяха четири пожара в района на Хисаря и близки села.  Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря Две от огнищата вече са потушени, но другите две са се обединили в един пожар, който обхваща голяма площ между село Михилци и Хисаря. Това съобщи пред Радио..

обновено на 13.07.24 в 09:10

Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това  информира директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита..

обновено на 13.07.24 в 09:10

В Пловдив започва програма „Зелена Култура – Зелен Град“

От пловдивския район „Тракия“ започва серия инициативи, посветени на зеления стил на живот, устойчиво потребление и културно обогатяване на жителите и гостите на Пловдив.  Събитията ще се провеждат ежемесечно през юли, август и септември в различни райони на Пловдив. Всяко издание ще се фокусира върху конкретна тема от сферата на екологията и..

обновено на 13.07.24 в 09:10

Теснолинейката пътува с ретро вагони от Септември до Цветино

Днес и утре отново пътува атракционен влак по теснолинейката от гара Септември през Велинград до родопската гаричка Цветино. От БДЖ припомнят, че влакът се движи всяка събота и неделя през този месец и предлага незабравимо пътуване на любителите на ретро изживяванията.  Композицията на влака включва два ретро вагона, един стандартен пътнически вагон и..

публикувано на 13.07.24 в 09:09