Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да съставят кабинет на спасението

Бившият кмет на Пловдив и депутат от ГЕРБ Спас Гърневски очаква първите две политически сили на изборите да съставят правителство. В противен случай, каза той пред Радио Пловдив, държавата ще продължи да бъде на автопилот, който ни води към жанвиденов апокалипсис. 


Според него няма значение кой ще е окончателният победител на вота, защото "трябва да се състави национално отговорно правителство на спасението".  Според него подобно е и очакването на симпатизантите на всички партии. По думите му отчаянието на хората през последните две години е довело до очакването за правителство. 

Гърневски е сигурен, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е загърбил репресиите срещу себе си и партията и е готов на участва в национално отговорно правителство.  Задължително е да се преустанови управлението на Румен Радев след преврата през 2020 година, добави още той.

Мнението на бившя кмет и депутат е, че резултатът от изборите на 4-ти април е същият през последните две години и в този смисъл не е изненадващ.  

 Не може втората партия или третата, заедно с четвъртата и петата да съставят правително, въпреки че са с по- малка тежест, а  първата и втората да не поемат тази отговорност, коментира още той.  По думите му партиите не трябва да мислят егоистично заради местните избори, защото кризата в държавата изисква първо мисъл за държавата и кризата, в която е. 

Ако се пазят за местните избори, ако не бъде овладяна тази криза, има вероятност държавата изцяло да е деградирала и местните избори да са непредсказуеми. Този който мисли за България, а не за себе си той ще бъде победител. Крайно време е този цирк да спре, заключи Спас Гърневски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Възобновиха чистенето на река Марица, изграждат подходи

Почистването на река Марица е възобновено след като по препоръка на еколозите беше спряно за близо два месеца,  съобщи за Радио Пловдив лесовъдът и отговорник на обекта от фирмата изпълнител Николай Талигаджиев. Той уточни, че от днес започва изграждането на подходи за влизане на техниката,  която да премахне растителноста около островите в..

обновено на 11.07.24 в 11:12
Иво Инджов

Конфликтът в ДПС се задълбочава

Началото на края в ДПС започна преди около седмица, когато станаха ясни разделителните линии между Доган и Пеевски и техните два лагера. Това коментира политологът Иво Инджов в програма "Точно днес" на Радио Пловдив.  Според него в момента конфликтът се задълбочава и върви към окончателна развръзка, чиито контури ще бъдат очертани до края на..

публикувано на 11.07.24 в 10:49

Само проект на Радев ще даде изход от политическата криза

Нормален е стремежът на партиите да вземат трети мандат, за да осмисли това присъствието им в политиката, обясни амбициите им политологът Слави Василев. Много от нещата, които на пръв поглед изглеждат неправдоподобни, в един момент се случват, но въпреки това шансовете да се създаде правителство в този парламент са нищожни, гласи все пак неговата..

публикувано на 10.07.24 в 11:27

ДПС ще запази цeлостта си заради опасността от предсрочни избори

Целостта на ДПС ще се запази заради опасността от предсрочни парламентарни избори. Тази теза защити Тайфур Хюсеинов от сайта „Обзор нюз“ по повод броженията в партията.  Според него поне дотогава ще бъде заровена томахавката между двете крила в ДПС, но на по-късен етап е възможно да се случат катаклизми в парламентарната им група.  „В..

публикувано на 10.07.24 в 10:51

Време е да се промени скалата на жълт и оранжев код за горещини

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна.  Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони..

обновено на 10.07.24 в 10:09