Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ води в Пловдив, а ГЕРБ-СДС в областта

| обновено на 03.04.23 в 11:41
Янко Радунчев, 17-та РИК и Калоян Сухоруков, 16-та РИК

Коалицията "Продължаваме промяната"-"Демократична България има 30,09% от гласовете на вчерашните парламентарни избори в Пловдив-град. Това е резултат при обработени 60, 93% от протоколите. Втори са ГЕРБ-СДС с почти 26, 71%  процента. "Възраждане" са трети с почти 15, 97 процента, а на четърто и пето място са БСП с  8,18   процента и "Има такъв народ" с близо 4, 96" процента. Движението за права и свободи в Пловдив има резултат 4,57 на сто.

Обработката на протоколи продължава и в този час, но голяма част от тях са с много грешки, отбеляза председателят на 16-та РИК Калоян Сухоруков и отбеляза, че обработката на един сгрешен протокол може да отнеме дори и час.  2/3-ти от комисията се върти на първа контрола и работатата е доста сериозно предизвикателство, каза още Сухоруков, който очаква обработката на последния протокол да приключи в ранния следобед. 

В област Пловдив първи при близо 67,71 процента обработени протоколи са ГЕРБ-СДС с 30,21 процента, следвани от ПП-ДБ  с блзоо 19, 85  на сто. Третата позиция отново е за "Възраждане" с 15,20 процента, следвани от БСП с 13, 68 на сто. Пети са ДПС с 9, 22 процента, а "Има такъв народ" отбелязва резултат от 4,17%. 

В 17-та РИК Пловдив област също има грешки при протоколите, но там обработката върви по-бързо. Предеседателят на 17-та РИК Янко Радунчев очаква комисията да приключи с обработката на прротоколите от СИК до обяд. 


По публикацията работи: Димитър Владимиров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жълт код за валежи и гръмотевици важи за 21 области

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 21 области на страната за днес, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на сайта си. Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен,..

публикувано на 23.07.24 в 07:12

Издирваните мъж и дете в Стара планина са починали, оцелялото дете е в УМБАЛ "Св. Георги"

Мъжът и детето, поразени от мълния в Стара планина в района на връх Купен, са починали, спасено е 13-годишно момче, съобщиха от Планинската спасителна служба.  В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния Военен хеликоптер от 24-та авиобаза Крумово се включи в спасителната операция на пострадалите.  Оцелялото дете вече е..

публикувано на 22.07.24 в 18:10

В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния

В Стара планина мълния е ударила баща и син в района на връх Купена, който се намира до връх Ботев.  Мъжът е на 47 години, детето е на 11. Сигналът за инцидента е подало 13-годишно момче. В ход е спасителна акция, като планински спасители от Троян почти са стигнали до пострадалите, каза дежурният в Планинската спасителна служба. В издирването на..

публикувано на 22.07.24 в 17:00
Пожарът между селата Овчеполци и Цар Асен е локализиран, няма опасност за населените места.

Локализираха пожара до Овчеполци

Локализиран е пожарът, който избухна по обяд в сухи треви, храсти и стърнища в землището на пазарджишкото село Овчеполци. Работи се за пълното му потушаване, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов.  Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци Той допълни, че в района на пожара е завалял дъжд, който много е..

публикувано на 22.07.24 в 14:22

Пловдив ще има нови контейнери за смет

Община Пловдив ще подмени всички битови контейнери за смет през следващите три години. В обявената поръчка за доставка на общо 1650 контейнери с три вида вместимост е заложена максимална цена от 9 милиона 470 хиляди лева без ДДС.  Според разписания график първите 400 съдове за смет трябва да бъдат доставени до края на тази година в районите Тракия..

публикувано на 22.07.24 в 14:12