Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има Великденска добавка от 70 лева, но не за всички пенсионери

| обновено на 06.04.23 в 13:18

Великденска добавка в размер от 70 лева ще получат пенсионерите, чийто пенсии за този месец са под прага на бедност - 504 лева. Това съобщи премиерът Гълъб Донев и уточни, че възрастните хора с такъв доход са повече от половината пенсионери в България. 

Парите ще бъдат изплатени в началото на следващата седмица на близо 1 002 000 пенсионери.

Подкрепата ще достигне до хората с пенсии за осигурителен стаж и възраст, с инвалидни пенсии за трудова дейност, както и получаващите пенсии, несвързани с трудова дейност, които са за сметка на държавния бюджет – сред тях са социалната пенсия за старост, социалната пенсия за инвалидност и наследствените пенсии от починал родител. Великденска добавка ще получат и пенсионери с пенсии от Учителския пенсионен фонд.

Министър-председателят Гълъб Донев изтъкна, че служебното правителство обезпечава изплащането на добавката със  72 000 000 лв.

Гълъб Донев потвърди, че до края на април служебното правителство ще внесе проект на бюджет за тази година. 


БНР подкасти:

Още от категорията

С тържествена заря приключиха тържествата за 3-ти март в Пловдив

С тържествена заря-проверка на площад „Централен“ завършиха честванията по повод Националния празник на България. Участие в нея взеха военни формирования от пловдивския гарнизон, а официално слово произнесе командирът на „Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия генерал-майор Явор Матеев. „В дни като днешния ние всички..

публикувано на 03.03.24 в 20:36

С поход на свободата, концерти и заря Пловдив отбелязва 3 март

По традиция стотици пловдивчани изкачиха Бунарджика, за да се поклонят пред славата на героите. Младите семейства бяха дошли с децата си на празника.  Тържественият ден започна с камбанен звън от катедралния храм "Успение Богородично", а митрополит Николай отслужи тържествена литургия.   Владиката каза в словото си на 3 март: "Денят,..

обновено на 03.03.24 в 16:08

Пазарджик празнува с молебен, поклонение и концерти

С поставянето на цветя на паметниците и паметните плочи на личностите, свързани с националноосвободителните борби, започнаха честванията на националния празник в Пазарджик.  Проявите за 146-тата годишнина от Освобождението на България  продължават с молебен за здраве и благополучие в църквата “Света Богородица”.  В центъра на града бяха..

обновено на 03.03.24 в 16:08

1000 души се спуснаха за 3 март със ски и носии на Пампорово

10 хиляди родолюбиви българи от страната и чужбина събра курортът Пампорово за Нациoнaлния празник и голямото ски спускане с носии.  Тази година събитието беше най-многолюдно от всичките му издания до сега, каза основният организатор Антония Каменичка: "Над 1000 души участваха тази година в самото шествие, а на плаца на "Студенец" - поне 10 000...

публикувано на 03.03.24 в 14:58

Паметник на загиналите във войните откриха в Крислово

Паметник на загиналите в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война откриха в Крислово. 14 жители на селото са участвали във войните за Освобождение на България и са дали живота си за свободата на родината.  Това са подоф. Петко Йончев, Видол Вътов, Али Алиев, Марин Стойнов, Русин Бонов, Тодор Кацаров, загинали в Балканската война..

публикувано на 03.03.24 в 14:18