Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отчуждават имоти за разширяване на Коматевско шосе

35 млн. лева е пазарната оценка, изготвена от Общината, за парцела от 81 декара край Гребната база, започват преговори

| обновено на 06.04.23 в 13:17

Това решиха да заложат общинските съветници в Годишната програма за управление на общинската собственост. 

Така общината ще трябва да отчужди частните имоти, които попадат в новата улична регулация, тъй като се предвижда изграждането на второ платно. Те се намират от източната страна на булеварда. 

Предложението за отчуждаване на имоти за разшерението на Коматевско шосе беше дадено от Георги Василев от ГЕРБ, който припомни, че трафикът в района е голям. 

По-рано съветниците решиха общината да води преговори със собствениците на 12 имота, които са зелени площи за придобиването им. Терените се намират около Гребния канал. "Част от тях са частни, но има и държавни имоти, за които дори не се знае към кое министерство са. Сега започваме разговорите, а в бъдеще ще се предприемат мерки", обясни Стефан Послийски от ВМРО, които внесоха предложението. 

Според Евелин Парасков от “Съюз за Пловдив” местната администрация първо трябва да изпълни предишните решения за придобиване на 81 дка в парк “Отдих и култура”, както и на парка до хотел Санкт - Петербург. 

35 млн. лева е пазарната оценка, изготвена от община Пловдив, за парцела от 81 декара край Гребната база. Това посочи кметът Здравко Димитров. Престои да се направи среща със собствениците на парцела от „Теа Инвест”.

 Слави Георгиев пък подчерта, че не можем да превръщаме Общината в агенция за недвижими имоти. 

 В момента тече обсъждане на проекто бюджета за 2023 г., който ще даде финансова рамка до приемането на държавния.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трима пострадаха при две катастрофи в пловдивско

16-годишен моторист е в тежко състояние след катастрофа край пловдивското село Ръжево, други двама са ранени след пътен инцидент в Пловдив. Младежът е настанен в пловдивска болница, след като падна с кросовия си мотор в канавка между селата Ръжево и Ръжево Конаре. Обстоятелствата около инцидента не са изяснени, тъй като пострадалият все още не..

публикувано на 09.07.24 в 12:10

Два пъти повече отличници на изпита по химия от тези по биология в МУ-Пловдив

Шестиците по химия са два пъти повече от отличните оценки по биология. Това показват резултатите от кандидатстудентския изпит в Медицински университет – Пловдив  за магистърските специалности  „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“. На него се явиха 1206 кандидати от подалите документи 1243. Те писаха по вариант 1, който бе изтеглен в деня на..

публикувано на 09.07.24 в 11:18

ВиК-ремонт ограничава движението по част от бул. "Васил Априлов" за два месеца

От днес до 15 септември  се въвежда временна организация на движението по  бул. „Васил Априлов“  в Пловдив  в отсечката от кръстовището с бул. „Шести Септември“ до моста на река Марица . Причината е подмяна на част от водопроводната мрежа и реконструкция на западното платно в посочения участък. Колите, включително и автобусите на градския транспорт,..

обновено на 09.07.24 в 10:22

БСП-Пловдив: Арестът на Златомир Дьовленски е политическа поръчка

Градският съвет на БСП - Пловдив изказва пълна подкрепа  за Златомир Дьовленски - председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив и член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП в града. Това пише в декларация, изпратена до медиите от местната структура на социалистите в Пловдив. В нея се посочва, че в БСП са обезпокоени от вчерашния..

публикувано на 09.07.24 в 10:20

Внимание, горещо време!

За цялата страна за днес е в сила жълт код за опасно горещо време. Бъдете внимателни – очакват се много високи температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. В днешния вторник времето отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се повишат с още 2 – 3..

обновено на 09.07.24 в 09:27