Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голямоконарско шосе може да е готово до края на годината

| обновено на 07.04.23 в 15:59

Първа копка на реконструкцията на Голямоконарско шосе в пловдивския район „Северен“ направиха кметът на Пловдив Здравко Димитров и представителят на фирмата изпълнител „ИССА 2000“ Паун Иванов.

Господ е провидил аз да го започна този обект и аз да го завърша! Това е лицето на Пловдив за всеки, който влиза от магистрала „Тракия“. Оттук минават по 500 хиляди водачи на седмица. Ще изглежда като Асеновградско шосе“ – заяви кметът Димитров.

Отсечката от бившата бензиностанция на Дунав в посока магистрала „Тракия“ е с дължина 1,4 км. Предвидени са по три платна в двете посоки, като ще се подменят всички подземни комуникации и ВиК инсталациите. Ще се изградят тротоари и велоалея, ще се засадят 400 дървета, от тях 300 чинари и 100 липи, като за тях ще има създадена нова напоителна система.

Ще се изградят две кръгови кръстовища – едното на разклона за КАТ, другото – в края на отсечката към община „Марица“.

Срокът за завършването на проекта е 650 дни, което е около 2 години. Ние обаче сме готови да го завършим до края на годината, ако общината осигури необходимото финансиране“ – заяви Паун Иванов от фирмата изпълнител „ИССА 2000“.

Парите за този проект са от служебното правителство, втория етап ще го извърши община „Марица“ след съответните отчуждавания, за да свърже пътя с магистрала „Тракия“ – уточни кметът Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен, съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

публикувано на 20.07.24 в 22:20

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43