Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват "Колежа" със специален концерт

Кметът Здравко Димитров показа Златната книга на "Ботев"
Снимка: Радио Пловдив


Концерт на групата "Д2", Стефан Вълодобрев и ансамбъл "Тракия" ще бъде част от специалната програма по откриването на стадион "Христо Ботев". Това стана ясно на днешната пресконференция на футболния клуб и община Пловдив. Мачът на завръщането е от 20:00 часа на 29 април, събота.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров показа получения от него днес Акт 16, както и Златната книга на Ботев (Пловдив), в която е вписан строежът на предишния стадион. Книгата ще бъде дарена на музея на клуба, когато бъде готов.

"Днес е дългоочакван ден от целия Пловдив, а не само от привържениците на Ботев. Стадионът е на цялата пловдивска общественост. Клубът се върна в своето родно място. Тук сме изживявали невероятни мигове, нека те да продължат и да се множат. Пловдив е най-спортният град и го заслужава. Нека всички се обединим и празникът да не спира. Пожелавам успех на клуба и на националния отбор, защото съм сигурен, че тук ще има мачове на националния отбор. Да си го завършим, както сме поели ангажимент, и да си го пазим. Това е много важно. Виждате, че всичко е перфектно“, заяви Здравко Димитров.

Прокуристът на клуба Асен Караславов увери, че модерното съоръжение ще бъде стопанисвано перфектно, а скоро ще бъде назначен и нов управител на стадиона.

"От името на клуба и собственика Антон Зингаревич благодаря на г-н Филипов, г-н Димитров и Община Пловдив, че направиха възможно футболният клуб и привържениците да се завърнат в своя дом след почти 10 години. Надявам се още днес да стартира продажбата на билети за мача с Левски. Направили сме концепция как да управляваме стадиона. Това е голям обект, в началото няма да е лесно, но съм сигурен, че с времето стадионът ще се управлява на европейско ниво. В най-скоро време ще бъде назначен човек, който да управлява стадиона“, заяви Асен Караславов.

Всички седящи места в сектора за гости ще бъдат премахнати за мача с Левски, ще има и специални ограждения и мрежи, за да не могат агитките да се замерват с предмети.

"Скоро предстои подписване на анекс с община Пловдив и стадионът ще бъде завършен изцяло. Що се отнася до получаването на категория 4 на УЕФА, това може да се случи и още преди той да бъде изцяло покрит, защото няма такова изискване. Клубът трябва да инвестира в някои неща, които са задължителни за УЕФА и лицензът може да дойде много по-скоро", съобщи строителният предприемач Илиян Филипов.

От Областната дирекция на МВР в Пловдив призоваха привържениците на Ботев да пристигнат по-рано на стадиона и да заемат навреме местата си, за да няма струпване на хора на входовете, които ще отворят в 17:15 часа в деня на мача. 

Все още се обсъждат и местата за групово паркиране на гостуващите фенове. Не е изключено и временното затваряне на улици около стадиона. Всички подробности ще бъдат изнесени от полицията на брифинг следващата седмица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Марица победи с 4:1 Гигант Съединение

Марица победи с 4:1 Гигант (Съединение) в контролна среща, която се игра в събота преди обяд на стадиона в “Кършияка”. Проверката бе трета за “жълто-сините”, като две от срещите завършиха с успех за състава. Тимът на Стойчо Драмов се представи добре с оглед на етапа от подготовката си. Всички футболисти от групата за мача взеха участие в него, като..

публикувано на 13.07.24 в 18:10

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 година в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 година. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 година при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 година, когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само..

публикувано на 12.07.24 в 16:40

"Ботев" стартира в Европа с 2:1 над "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) постигна престижна победа  с 2:1 над  словенския "Марибор" в първи двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът се игра пред повече от 16 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев". Новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев станаха герои на мача с блестящи голове в 9-ата и в 74-ата минута. Пиус Ширвис бе изравнил..

публикувано на 11.07.24 в 22:04

Локомотив ще изиграе последната си контрола в събота

Локомотив Пловдив ще изиграе последната си контрола от своята предсезонна подготовка. “Черно-белите” ще се изправят срещу Берое. Двубоят ще се проведе в събота (13.07) от 19:00 часа на “Лаута”. Представянето на Локомотив ще се състои броени минути преди началото на самата контрола. Приятелската среща ще е открита за фенове и журналисти. Локомотив..

публикувано на 11.07.24 в 17:57