Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драконовски мерки за сигурност за първия двубой на "Колежа"

| обновено на 29.04.23 в 13:33
Снимка: startphoto.bg

МВР предприема засилени мерки за сигурност по повод днешното откриване на обновения стадион "Христо Ботев" в Пловдив. 

1000 полицаи, сред които 20 униформени с кучета и 10 на коне, ще охраняват концерта и футболната среща между „Ботев“ и „Левски“. Служителите ще разполагат и с две водометни машини, както и с дрон за видеозаснемане. 

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов посочи, че това е първото събитие на новото спортно съоръжение и за него е отделен достатъчен полицейски ресурс. „Както европейски изглежда стадионът, нека и публиката да се държи така европейски и цивилизовано“, призова старши комисар Костадинов.

Униформените няма да допускат до стадиона зрители във видимо нетрезво състояние, носещи защитени предмети и вещи, както и посетителите, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Привържениците на гостуващия отбор ще бъдат посрещани от полицейски служители на 133-тия километър на АМ „Тракия“ посока Бургас на ТИР паркинг. Идващите от посока Стара Загора ще бъдат посрещани на път II 56 след разклона за с. Войводиново. 

С полицейски съпровод превозните средства ще паркират на ул. „Димитър Ризов“ в Пловдив, а групата на привържениците ще се придвижва към стадиона. 

Феновете на „Ботев“ – Пловдив“ ще бъдат допуснати до отворените входове на сектори А, Б, В и част от сектор Г. 

На паркинг зоната на стадиона ще бъдат допускани само лица, притежаващи персонална покана или бадж.

Със заповед на кмета на община Пловдив за времето от 15.00 до 23.00 ч. ще бъде спряно изцяло или поетапно движението на МПС и автобуси от масовия градски транспорт по бул. „Източен“ и улиците „Богомил“, „Димитър Ризов“, „Варшава“, „Славянска“ и „Лев Толстой“.

Ето и конкретните места с ограничения в движението:

- бул. „Източен“ - от кръстовището с бул. „Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”;

- ул. „Богомил“ - от кръстовището с ул. „Лев Толстой“ до кръстовището с бул. „Източен”;

- ул. „Димитър Ризов“ и ул. „Професор Цветан Лазаров“ – от кръстовището с бул. „Освобождение“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

- ул. „Варшава“ – от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“;

- ул. „Славянска“ – от кръстовището с бул. „Източен“ до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

- ул. „Лев Толстой“ – от кръстовището с бул. „Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34