Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-вероятно и следващият кабинет ще е служебен

Нидал Алгафари
Снимка: БГНЕС

Това мнение изрази в програма "Точно днес" Нидал Алгафари, пиар експерт, писател и режисьор. По думите в момента и двете политически формации - Продължаваме промяната-Демократична България и ГЕРБ-СДС,  не желаят да поемат сами отгворност за кризата, в която се намира държавата.  

" Смятам, че и двете политически формации правят всичко възможно, за да покажат пред техните симпатизанти и избиратели, че правят всичко по силите им, но няма да направят правителство, за да може този, който надроби цялата тази попара в момента, която сърбаме всички - г-н Радев - да си я изсърба той докрай", каза Алгафари.

Според него няма как да се състави правителство на този етап, защото предложеният кабинет от ПП-ДБ е изцяло политически.

Според Алгафари при сегашната ситуация  няма да има нито кабинет на малцинството, нито експертен. Той коментира, че има  вариант, който е с малка вероятност и е екзотичен.

"Другият вариант, който го има, който  може малко да е в сферата на смешките, е господин Борисов да предложи негов кабинет ала Габровски, но с министър-председател  господин Денков. И ето -това ще бъде една симбиоза между двете, но смятам, че колкото и да е екзотичен този вариант има малка вероятност. По-скоро отиваме към нови избори", допълни анализаторът.

Цялото интервю може да чуете от прикачения звуков файл.

По публикацията работи: Елена Крушкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 27.10 избираме между тоталния разпад и политическия разум

Водачът на градската и на областната листа на ИТН за Пловдив Станислав Балабанов днес ги регистрира в Районните избирателни комисии. След него в листата за Пловдив - град се нареждат Танер Тюркуглу, който е народен представител в сегашния парламент, Йордан Василев, Димитър Стефонов и Ради Минчев.  В областта втори е Лъчезар Бакърджиев, следван от..

публикувано на 23.09.24 в 12:47

Влизам в кампанията, за да си върне ГЕРБ лидерството в Смолян

Кметът на Смолян Николай Мелемов е сред тримата действащи кметове на ГЕРБ, които ще поведедт листи за народни представители в поредните предсрочни избори на 27 октомври. Съз задачата да доведат повече избиратели са кметът на Бургас Димитър Николов и на Стара Загора Живко Тодоров. В интервю за Радио Пловдив Мелемов уточни, че не се ласкае от решението..

публикувано на 23.09.24 в 10:37

"Възраждане" иска по трима депутати от Пловдив и областта

В Пловдив ПП "Възраждане" очаква да повиши резултата си и да има с един депутат повече, от сегашния парламент, където народни представители от 16 МИР са Ангел Георгиев и Емил Янков. На трето мяст ов листата е Чавдар Земярски, кандидат за кмет на община Раковски от за местния вот миналата година.  Сред приоритите, които ще защитават в..

публикувано на 23.09.24 в 10:10
Храмът

Храмът в село Езерово се нуждае от ремонт на покрива

Цъквата „Св. Никола“ в първомайското село Езерово, има нужда от успешен ремонт на покрива. От близо месец в социалната мрежа има постове с призиви към миряните да подпомогнете ремонта с пари или материали.  Храмът е един  от най-старите в Първомайско. Построен е през 1851 година с разрешението на султана и е реставриран през..

публикувано на 23.09.24 в 09:27

Жителите на Златовръх излизат на протест заради безводието

Водната криза в Златорвъх започва в началото на летния сезон, като проблемът се задълбочава през август. Вече 25 дни жителите в селото са на воден режим. Според заповедта вода трябва да има по 12 часа в денонощието. Според местните тя обаче тече по тръбите за не повече от 2-3 часа, обясни Анна Георгиева. До момента, в който водата..

публикувано на 20.09.24 в 11:50