Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане" няма да получи третия мандат

Партията ще води диалог с ГЕРБ, но категорично няма да подкрепи тяхно правителство

От партия "Възраждане" говорим със Стоян Таслаков, народен представител от Пазарджик. Темата преговори за правителство с първия мандат, и какво се очаква в политически план според третата партия в парламента.

Депутатът заяви, че от всичко, което наблюдава през последните 3-4 седмици в НС няма индикации, че ще има правителство.

"Първите две политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не могат да стигнат до никъде и се наложи ГЕРБ да търси подкрепа от останалите партии", каза Стоян Таслаков. По думите му няма шансове да се състави кабинет с първия или втори мандат. 

На въпроса за третия мандат Таслаков каза: "Мисля, че шансовете са изключително малки. Ако сега не се разберат, то едва ли с третия мандат ще се стигне до правителство. Най-вероятно БСП или ИТН ще получат третия мандат. "Възраждане" има информация, че ние няма да получим трети мандат, поради причината, че нашата държава се управлява с външен натиск от американците. Има инструкции да не получаваме ние - третия мандат, защото сме единствената партия, която е извън контрола на американците. Ако получим третия мандат, ние не очакваме подкрепа от другите партии, но ще покажем формулата за управление, както и че желаем администрацията на България да се съкрати."

Политиките на "Възраждане" в 49-тото НС: "Не вярвам този парламент да заработи и да свърши нещо ползотворно. Дори няма нито една сформирана комисия, която да заработи. Това е саботаж срещу държавата от основните политически партии. Позицията на "Възраждане" е ясна, да запазим българския лев. Имаме 604 хиляди подписа, и подписката днес и утре е в НС, след което преминава към ГРАО за следваща проверка. Референдум ще има."

"Ако погледнете програмата на парламента, то тя е 80% по инициатива на "Възраждане", защото без комисии НС няма какво да работи", подчерта Таслаков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Само проект на Радев ще даде изход от политическата криза

Нормален е стремежът на партиите да вземат трети мандат, за да осмисли това присъствието им в политиката, обясни амбициите им политологът Слави Василев. Много от нещата, които на пръв поглед изглеждат неправдоподобни, в един момент се случват, но въпреки това шансовете да се създаде правителство в този парламент са нищожни, гласи все пак неговата..

публикувано на 10.07.24 в 11:27

ДПС ще запази цeлостта си заради опасността от предсрочни избори

Целостта на ДПС ще се запази заради опасността от предсрочни парламентарни избори. Тази теза защити Тайфур Хюсеинов от сайта „Обзор нюз“ по повод броженията в партията.  Според него поне дотогава ще бъде заровена томахавката между двете крила в ДПС, но на по-късен етап е възможно да се случат катаклизми в парламентарната им група.  „В..

публикувано на 10.07.24 в 10:51

Време е да се промени скалата на жълт и оранжев код за горещини

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна.  Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони..

обновено на 10.07.24 в 10:09

Плащането през клинични пътеки ощетява пациентите

За ескалиращ проблем при пациенти с урологични онкологични заболявания, който им причинява трайна инвалидизация съобщи на пресконференция проф. д-р Димитър Шишков в Клиниката по урология в УМБАЛ "Пловдив“. По думите му  болни с рак, при които е можело да  бъде направена операция със смяна на пикочния мехур, са лишени от шанса да бъдат лекувани..

публикувано на 09.07.24 в 13:20
Светлин Тачев

Доган държи Пеевски в шах и го кара да се чуди какво става

Юли е времето за поредните опити за ново управление. За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р  Светлин Тачев  от "Галъп интернешънъл болкан". Д-р Тачев каза, че изглежда много трудно формирането на кабинет, с втори мандат почти невъзможно, остава надеждата за..

публикувано на 09.07.24 в 08:53