Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР започва шест нови поредици видео подкаст

Иво Тодоров
Снимка: Ани Петрова

Българското национално радио започва реализацията на първите по рода си видео поредици от 9 май. Видео подкаст плейлистите са на разнообразна тематика: работата на полицията, идеи за туризъм и свободното време, кино и музика, политика и други.

От доста време вече медиите не са в чист вид, това което бяха -  сайтовете не са само текст и информация, радиото не е само звук, телевизията не е само картина. Това преплитане на различните форми обогатява съдържанието, което се създава за потребителите - слушатели, читатели или зрители, отбеляза в интервю за предаването Точно днес на Радио Пловдив Иво Тодоров , директор на дирекция "Дигитални програми" По думите му тези форми дават възможност за преплитане на дигиталното съдържание и ефира и пренасочване от едното пространство към другото. А и надежда за приобщаване на по-млада аудитория към това, което създава БНР в ефирните програми.

В YouTube създадохме нов канал, който се казва "БНР Подкасти" , където в тематични плейлисти могат да бъдат гледани всички епизоди от всяка отделна. Започваме в Деня на Европа. Съдържанието ще бъде разнообразно - ще има неща от киното и музиката. Започваме с първия епизод на "Камертон" и колегата Денис Стоянов ще направи музикална среща с актуалната певица Керана и Никеца, анонсира Тодоров. Началният час на всеки епизод е 20:30.

Всяка последна сряда на месеца ще се появява епизод на "По следите на енергийния преход", съвместна продукция на БНР с WWF. Този подкаст ще разказва и показва реалните стъпки за постигане на енергийната ефективност в живота ни.

В четвъртък два пъти месечно ще пътешестваме с "Туристът" с водещ Димитър Ганев. Поредицата ще ни води на близки и по-далечни дестинации в България, ще ни показва познати и непознати места и забележителности и ще ни дава практични съвети за пътуването – откъде да минем и какви аксесоари и туристически принадлежности непременно да вземем.

Всеки петък политически мъже и жени ще се подлагат на "Тестът на Флора". Известната влогърка Флора Стратиева прие поканата на БНР за нова поредица. Кой какъв е – ляв или десен, либерал и консерватор?… "Тестът на Флора" ще покаже верния отговор.

Всяка събота ще е време за "БНР представя: Гласовете на радиото". Във всички програми на медията – и националните, и регионалните, и в други звена има радиохора, които работят пред микрофона с гласовете си, но и творят в различни сфери. Те са поети, писатели, музиканти, певци, художници, фотографи, танцьори. Слушателите може би не ги познават в тези техни роли, затова БНР ще ги покаже като творци с постижения и признание.

В неделя два пъти месечно ще идва "Патрулът" с автор Диана Костова. Поредицата се реализира съвместно със Столичната дирекция на вътрешните работи и ще показва делника на полицията в различните ѝ дейности – от нощния патрул до охраната на обществени мероприятия и разкриването на тежки криминални престъпления.


По публикацията работи: Димитър Владимиров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

36 училища в Пловдив и областта с нови класни стаи

36 училища от Пловдив и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден. Общият брой на одобрените за страната е 426.  Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване..

обновено на 05.08.24 в 16:40

ПУ е домакин на международен семинар на българисти

Студенти и докторанти от 10 държави се включиха в Международния семинар на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, който продължава до 10 август. Най-далечният участник е от страната на изгряващото слънце – Япония. Събира ги една обща страст - изучаването на българския език, историята и културата на страната ни. Темата на семинара е..

публикувано на 05.08.24 в 11:30

Носенето на маски при мръсен въздух е въпрос на манталитет

На фона на бушуващите през лятото пожари и замърсяването на въздуха в края на миналата седмица заради горящото депо за отпадъци в Цалапица говорим за здравната цена на мръсния въздух и знаем ли как адекватно да се предпазим в такива ситуации. Разговорът е с доц. Владимир Ходжев, началник на клиниката по пневмология и фтизиатрия в УМБАЛ „ Св. Георги“...

публикувано на 05.08.24 в 11:23

Намираме се във фаза на разлагане на партийния модел

Намираме се във фаза на разлагане на партийния модел и това може да има непредвидими последици, а политическата война, която се води ще доведе до деструкция на демокрацията. Това коментира политологът Светлин Тачев след като стана ясно, че ИТН няма да сформират правителство и отиваме на нови парламентарни избори. Той подчерта, че не е..

публикувано на 05.08.24 в 11:07

Народ без памет за героите си е обречен на изчезване

С тържествена церемония пред паметника на българите от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борни и войните за България пловдивчани отбелядаха 121-та годишнина от избухването на Илинденско –Преображенското въстание.  Пред монумента в градинката до старите хали в район „Южен“ тържествено слово..

обновено на 02.08.24 в 13:12