Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният секретар на МВР е поискал среща с Деница Чингарова


Считам, че е назряло времето да се кажат истините на пловдивчани - така бившият председател на Общинската избирателна комисия Деница Чингарова коментира самопризнанието си, че кметските избори през 2015-та година са манипулирани в полза на Иван Тотев и надвама районни кметове Костадин Димитров и Димитър Колев. 

В интервю за Радио Пловдив тя заяви, че постът й във Фейсбук не е провокиран от нищо, но провокации към нея е имало през изминалите 8 години.  Тя потвърди, че е получавала заплахи и мероприятия спрямо семейството й и обеща да ги изложи, "където трябва и когато му дойде времето". 

Чингарова заяви, че няма вина, освен че се е подписала  под протокол, "който е манипулиран от други лица и те си знаят кои са те". "ОИК е колективен орган и аз не твърдя, че всичките лица са са били запознати с манипулацията. В този смисъл те не трябва да носят вина и отговорност", коментира тя. 

Деница Чингарова не се страхува от наказателна отговорност, защото може да докаже твърденията си. Според нея ощетените от изборите са ВМРО, които също могат да докажат тези твърдения с резултатите от паралелното преброяване, с които разполагат. 

Тя е получила покана за разговор в петък от главния секретар на МВР Петър Тодоров за изнесените от нея твърдения. Чингарова отказа да изнесе повече данни, защото прокуратурата вече разследва случая.

По публикацията работи: Неда Велкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Връщат в ареста насилника на Дебора

Пловдивският окръжен съд отмени определението на Районния съд в града, който пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора" Георги Георгиев.  С днешното си решение окръжните магистрати върнаха в ареста Георгиев, който е с по- лека мярка за неотклонение от 30-ти юли.   Определението е окончателно.

публикувано на 29.08.24 в 17:11

В Пазарджик не закриват училища, но растат маломерните паралелки

С 44 маломерни и слети паралелки в 39 училища започва новата 2024/2025 учебна година в община Пазарджик. Това реши на днешното си заседание Общинският съвет, който одобри тяхното сформиране и им отпусна финансиране от над 128 хиляди лева от общинската хазна. При обсъждането на предложението някои съветници изразиха притеснение за качеството на..

публикувано на 29.08.24 в 17:05

Отнеха книжката на 19-годишншия дрифтър от Асеновград

Прокуратурата в Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство 19 годишния младеж, дрифтил преди ден с БМВ.  Припомняме, че той се удари в крайпътно дърво след като изгуби управлението на автомобила и така създаде опасност на пътя за други шофьори.  С постановление на наблюдаващия прокурор временно е отнета книжката на младия шофьор...

публикувано на 29.08.24 в 16:53

Пловдивският съд не пусна на свобода трафикантите на мигранти

Петимата трафиканти на мигранти остават в пловдивския арест – потвърди Апелативният съд. Магистратите отхвърлиха жалбите за промяна на мерките им за неотклонение в по-леки. Според обвинението петимата задържани представляват организирана престъпна група за трафик на мигранти през страната. Бандата е действала от началото на годината до..

публикувано на 29.08.24 в 16:01

6% населени места в пловдивско на воден режим, 60% загуби заради остаряла мрежа

60% са загубите заради остарялата мрежа, 6% от населените места в пловдивска областта са на режим. Наложителни са законови промени и актуализация на националната стратегия за водните ресурси, за да се решат проблемите с безводието. Това стана ясно след на областния управител на Пловдив проф. Христина Янчева с отговорните институции, посветена на..

публикувано на 29.08.24 в 15:21