Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Брегов написа в стихове "И сърцето тренира своята смърт"

Новата поетична нкнига на Иван Брегов "И сърцето тренира своята смърт" ще бъде представена в София. Тя излиза с печата на ИК "Жанет 45". Сборника със стихове ще бъде представен от Десислава Желева, която казва: "Иван Брегов  е поет, мврачен, ироничен и вълнуващ като морето, около което е расъл. Стихотворенията му лесно влизат в спомените и тревогите ти, пасват им като ръкавица, защото той пише главно тогава - спомнящ си и тревожен- както се ражда онази поезия, с която искаш като с лепенка да залепиш сърцето".

Иван Брегов е автор на стихосбирките - "Небе в земна рамка" отличена с наградата на в-к "Пулс" на "Южна пролет" за издаване на последваща стихосбирка - "Разказвач на стихии" и "Няма места за сбогуване".

Иван Брегов е юрист, правен експерт в Института за пазарна икономика.

Интервю - звуковия файл: Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Предстои „Пловдив представя: Балканските оркестри“

Два фестивални дни и четири концерта обещават организаторите на  най-новият проект в Културния календар на Община Пловдив  „Пловдив представя: Балканските оркестри“  . На форума ще се изявят  четири духови оркестъра, което е в основата на идеята на фестивала. Пловдивчани и гости на града ни ще имат възможност да чуят изпълненията на „Виво..

публикувано на 29.05.24 в 14:40

190 годишната си история празнува Арменското училище в Пловдив

С грандиозен концерт - спектакъл, на сцената на Античния театър, Основно училище "Виктория и Крикор Тютюнджян“ празнува своята 190-годишнина.  Като институция, Арменското училище съществува от 1834 г. Повече от столетие то се е помещавало в различни сгради. В началото, в Арменското училище „Вартананц” се обучавали само момчета, съгласно патриархалните..

обновено на 29.05.24 в 14:20

"Плодовете зреят нощем" - новата книга на Неда Антонова

През април излезе дългоочакваната нова книга на Неда Антонова - " Плодовете зреят нощем ". Писателката проведе редица срещи с читатели, на които те са поставяли въпроси за асистираната репродукция и за написването на романа. Предстоят премиери в София и Пловдив, като датите ще бъдат уточнени допълнително от издателството. ИК "Хермес" представя..

публикувано на 29.05.24 в 07:00

Проф. Палангурски представя новата си книга в Пловдив

Премиера на книгата „Съграждането на модерна България“  на проф. дин Милко Палангурски ще се проведе тази вечер от 18:00 ч. в зала „Съединение” на Регионален исторически музей – Пловдив. Изданието с подзаглавие „Нотабилите, Конституцията и князът“ поставя акцент върху най-успешното българско поколение и значим период в историята на..

публикувано на 29.05.24 в 06:40

Петър Цеков отбелязва юбилей с изложба в "Лабиринт"

С юбилейна изложба в галерия "Лабиринт" живописецът Петър Цеков отбелязва своя 60-годишен  юбилей. Експозицията съдържа творби от последните няколко години.  В тях е отразен стремежът на художника да експериментира, търсейки хармонията между природата и хората. Петър Цеков завършва Националната художествена академия „Николай Павлович“ със..

публикувано на 28.05.24 в 16:23