Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гешев се оплаква от политиците, а сам се изживява като политик

Хората масово са убедени, че главният прокурор Иван Гешев бе "чадър" над Бойко Борисов, а сега изведнъж се обърна срещу него. Иван Гешев се оплаква от политиците, а самият той се изживява като политик, и то не за пръв път. Това заяви в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив журналистът Иван Бакалов, собственик и главен редактор на e-vestnik.bg.

"Гешев нарече депутати "политически боклук в парламента" и само за тези думи би трябвало Висшият съдебен съвет (ВСС) да му гласува оставката заради уронване на престижа. А това не е за пръв път", подчерта Бакалов, като даде редица примери. 

Той припомни, че ВСС избра с мнозинство Иван Гешев за главен прокурор след вето на президента и след като 2-ма правосъдни министри са му искали оставката. "Сега тези хора, които го браниха толкова дълго, ще му гласуват оставката. Така показват, че са зависими", коментира журналистът.

Иван Бакалов допълни, че Бойко Борисов е в основата на политическата криза у нас. "Четири пъти никой не иска да прави правителство с него. Сега отново има големи проблеми, затова той извика европейско лице и лансира чрез нея мост към другите партии, за да има правителство. Това е спасяване на кожата на Бойко Борисов, защото той иска на 5-тия път да успее"

Журналистът добави, че според него политическите партии трябва да са големи авантюристи, за да направят правителство с ГЕРБ. Той прогнозира, че ИТН са готови да участват, а БСП са съмнителни, защото "тепърва ще решава Висшият партиен съвет". 

Цялото интервю на Антоанета Петричанска с Иван Бакалов, собственик и главен редактор на e-vestnik.bg, е в прикачения файл. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ да поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33