Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опитват да тушират напрежението около строежа на "Колежа"

В 14 часа започва среща между община Пловдив, ръководството на ПФК „Ботев“ и фирмата изпълнител по повод напрежението покрай строителството на стадион „Христо Ботев“. Причината е различното тълкуване на решението на Общинския съвет, като строителният зам.-кмет Пламен Райчев е „за“ плащането на аванс, а финансовият заместник-кмет Величко Родопски е „против“.

Райчев подчерта, че според договора на фирмата й се полага аванс. „Обществената поръчка бе за 52,5 милиона лева със заложени 20 % аванс. Първо бяха осигурени 25 млн. лв. и сме платили 20 % аванс върху тези пари. Смятам, че сега е редно да дадем аванс и върху осигурените от ОбС 17 млн. лв.“, каза Райчев.

Кметът Здравко Димитров подчерта, че се ръководи от закона. „Няма как, ако нещо не е вписано в решението на ОбС, няма кой да го подпише. Затова се събираме, за да изясним нещата. Ако има възможност, ще направим плащането и законно да се довърши стадионът“, заяви кметът.

Димитров допълни, че за утрешната сесия на Общинския съвет оттегля предложението си за купуване на зала "Строител", тъй като още има неизяснени неща, които се уточняват в хода на процедурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бабакар Дион подписа с Аполон

Бившият футболист на Локомотив Пловдив Бабакар Дион ще продължи кариерата си в кипърския Аполон Лимасол. Сенегалският футболист подписа договор за две години  с Аполон За последно Дион игра в Локомотив Пловдив, но договорът му изтече в края на сезона и той напусна тима. Дион имаше много силни изяви за Локомотив Пловдив под ръководството на Александър..

публикувано на 03.07.24 в 18:04

Ботев с последна контрола

Ботев (Пловдив) ще изиграе тази вечер последната си контрола от лятната подготовка. Двубоят е срещу Крумовград и ще се състои на стадион “Христо Ботев”. Срещата ще бъде с начален час 21:00, какъвто е и часът на първия мач с Марибор. “Жълто-черните” взеха решение да не правят представяне на отбора пред своите фенове и двубоят е закрит за привърженици..

публикувано на 03.07.24 в 18:00

Ботев пусна допълнителни билети за мача с Марибор

От днес започва продажбата на билети за трибуна Север (Сектор D) на стадион “Христо Ботев“ за мача от първи квалификационен кръг на Лига Европа между Ботев и Марибор. Пропуските са на цена от 20 лв., а двубоят е на 11 юли от 21 часа, съобщиха от клуба. Привържениците могат да закупят своите пропуски онлайн на kolezha.bg и на касите на стадион “Христо..

публикувано на 03.07.24 в 17:56
Стоян Гунчев

Стоян Гунчев - олимпийски вицешампион от Москва 1980

Легендата на българския волейбол Стоян Гунчев е р оден на 11 февруари 1958 г.одина в град Стамболийски. Стоян Генчев е олимпийски вицешампион по волейбол от Москва през 1980 година. Отборът се класира и на олимпийска квалификация в Барселона през януари 1984 година и взема квота за Олимпиадата в Лос Анджелис, През 1978 година дебютира на Световното..

публикувано на 03.07.24 в 15:04

Жалба срещу поръчката за стадион "Локомотив"

Софийската компания "Билдком БГ“ е пуснала жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу поръчката за завършването на стадион "Локомотив“. Процедурата е за централната трибуна и облагородяването на зоната, като стойността й е 44 млн. лева с ДДС. Фирмата, чийто собственик и управител е Георги Георгиев, е поискала и временни мерки – спирането на..

публикувано на 02.07.24 в 18:04