Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски ядра пречат за създаването на проатлантическо правителство

Всичко, което се разви около прокуратурата, е част от едно активно мероприятие по линия на руските интереси в България да не бъде съставено евроатлантическо правителство“ – заяви в интервю за Радио Пловдив политическият анализатор Иван Сотиров.

Според него непроменената позиция на ПП-ДБ, че няма да участват в правителство на ГЕРБ и с участието на ГЕРБ е предопределила ситуацията, че няма да бъде сформирано правителство и се отива към следващи избори, като се продължава мандата на прокремълския едноличен режим на Румен Радев.

Сотиров счита, че най-логичният вариант е да се сформира управление между първите две политически сили, защото те нямат големи различия по приоритетите си. След като е провален този вариант, анализаторът смята, че правителство няма да се състави и с втори, и с трети мандат. Според него „правителство на малцинството“ е някаква „шарлатания“.

ПП продължават да твърдят, че тяхната основна цел е да изчегъртат ГЕРБ, което не може да бъде основание за съществуването на една политическа сила“ – смята Сотиров.

България се дестабилизира отвътре и отвън. Естествено, че Русия, когато е в едно такова тежко положение, ще гледа да атакува всички меки цели по източния фронт на НАТО, а ние се оказваме точно една такава мека цел“ – заяви Сотиров.

Според него вътрешни проруски ядра в партиите работят за да не бъде сформирано едно проатлантическо правителство у нас.


По публикацията работи: Стоян Терзиев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12