Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците решават за лятно разписание на градския транспорт

| обновено на 18.05.23 в 09:08

На днешната си сесия общинските съветници ще разгледат предложението на община Пловдив да се въведе лятно разписание на градския транспорт за времето от 15 юни до 30 септември. Предложението на кмета Здравко Димитров е мотивирано с по-малкия пътникопоток заради ученическите ваканции и летните отпуски и големи ремонти на пътна инфраструктура. 

 Съветниците ще решават също дали община Пловдив да кандидатства за средства за нови сгради на Математическата гимназия и ОУ „Драган Манчов“, които се помещават в едно здание, както и за ремонт на ученическите общежития на Езикова гимназия „Иван Вазов“. 

15 директори и учители са предложени да бъдат удостоени с Почетна значка на Пловдив за приноса си в развитието на образователната система на града. 21 млади учители са предложени за грамота и парична награда. Отличията ще бъдат връчени на тържествена церемония по повод Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

На сесията се очаква да дойдат родители на ученици от Хуманитарната гимназия.Те ще изразят недоволството си от очакваното ново забавяне на ремонта на сградата.

"Изключително сме притеснени, че фирмата изпълнител на ремонта - "Трейс груп холд", се отказа от поръчката в последния момент. Това обрича ремонта на 140-годишната ни сграда на изключително голямо забавяне и не е ясно дали ще се случи това лято. Притеснени сме и че нищо не се случва с новото здание за ОУ "Княз Александър Първи", за което има отпуснати 8 млн. лв. от МОН още преди години", коментира Елена Филипова, която е майка на ученик в Хуманитарната гимназия. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Проф. Христина Янчева

Проф. Христина Янчева е новият областен управител на Пловдив

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Това стана ясно след заседанието на Министерски съвет.  Проф. Янчева притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 до март тази година тя беше ректор на Аграрния университет в Пловдив.  Янчева заменя на поста Илия Зюмбилев.  Правителството е сменило също областните..

публикувано на 26.06.24 в 17:02

НВО на Х клас в Пловдив с по- ниски оценки от средните за страната

Резултатите от Националното външно оценяване в 10 клас за област Пловдив сочат, че те са по-ниски от постигнатите в страната.  В топ три на училищата по български език и литература са: Математическа гимназия "Академик Кирил Попов" със средно 71,8 точки, Езикова гимназия "Иван Вазов"  и Езикова гимназия "Пловдив"  с 69,5 точки.  Средният резултат..

публикувано на 26.06.24 в 16:00

АМ "Тракия" е задимена около 130 км. в посока Бургас заради горящи треви

От 15.20 ч. са получени няколко сигнала за горящи тревни площи край пътното платно и появила се частична задименост.  Натам са насочени противопожарн и екипи, а тяхната дейност се подпомага от полицейски служители, които същевременно обезпечават и пътната безопасност. МВР апелира шофьорите да преминават с повишено внимание в района на 131 км на..

публикувано на 26.06.24 в 15:42

Блъснаха майка с дете на "зебра" в "Тракия", за щастие са добре

Майка с дете са били блъснати на пешеходна пътека тази сутрин, съобщиха от полицията в Пловдив. Инцидентът е станал в пловдивския квартал „Тракия“ до бл. 250. Шофьорът на колата завивал надясно, докато майката и детето пресичали на зебрата и ги ударил.  След подадения сигнал на телефон 112 на място били изпратени екипи на полицията и Спешна..

публикувано на 26.06.24 в 14:50

Седем деца живеят в чужбина, а се водят ученици в СУ "Найден Геров"

Седем деца са били извън България, а са записани като ученици в Средно училище „Найден Геров“ в Пловдив. Това сочи проверката на директора Сашка Кръстева. Тя бе назначена на поста след скандала миналата година с починала ученичка, на която са писани оценки месеци наред. По случая започна проверка на МОН. Уволниха училищен директор заради..

обновено на 26.06.24 в 13:59