Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Открит е конкурсът за рисунка "Наследници на траките"

Конкурсът, който стартира днес е част от международния фестивал "Дни на тракийската култура 2023". Организатор е фондация „Тракарт-2000“, Пловдив. 

Основната цел на конкурса: чрез средствата на изобразителното изкуство да се провокира в децата и младежите креативност и лично отношение към историята. 

Условия на конкурса: * Участва се само с една рисунка, която трябва да бъде сканирана или заснета с фотоапарат/телефон и да бъде изпратена като прикачен файл във формат / JPG / на e-mail: trakartmuseum@gmail.com;
* Няма ограничение в използваната художествена техника;
* Рисунката трябва да бъде придружена със следната информация: трите имена на участника, държава, град, училище, клас и телефон или e-mail за връзка
* Възраст на участниците: ученици от 1-ви до 12-ти клас /от 7 г. до 18 г./, разпределени в три възрастови групи;
Професионално тричленно жури ще оценява художествената стойност на творбите. Организаторите ще премират с „Бонус точка“ рисунки, които имат кратък текст, изразяващ личното отношение на художника или отразяват събитие от историята на България, т.е. ще се насърчават творби със сюжет. 
Всички рисунки от конкурса ще бъдат експонирани на виртуална изложба във ФБ страницата на Тракарт: https://www.facebook.com/centerTrakart

Класираните на първите три места участници от всяка една възрастова група ще получат грамоти. Начало на конкурса – 25 май 2023 г.

Краен срок за предаване на рисунките – 20 юни 2023 г. Резултатите ще бъдат обявени в страницата на ТРАКАРТ на 22 юни 2023 г.

Организаторите си запазват правото да използват участвалите в конкурса творби за каузи, като задължително посочват автора.

Международен фестивал „Дни на тракийската култура 2023" е част от официалната програма на ОФ “Пловдив - Европейска столица на културата 2019” по Програма „Наследство 2023“ и се провежда с медийното партньорство на Радио Пловдив.
Още от категорията

В "Срещите" за изкуството на операта

За музиката, най-независимото от реалния свят изкуство, за Пловдивската опера в нейната 70-а годишнина. И за най-трудното - новия глас, новия език - задължителни за всеки следващ спектакъл. Разговор с доц. Нина Найденова, директор на Държавна опера - Пловдив, тази събота в "Срещите".

обновено на 03.06.23 в 10:20

Изтъкнат историк представя модела за толерантност на етносите в Пловдив

Пловдивчани и гостите на града могат да се включат в днешното издание от поредицата "Духовни маршрути в Пловдив 2023" , което е на тема "Пловдивският модел на толерантно съществуване на различните етнически и религиозни общности" . Началото е от 10,30 ч. Сборният пункт е паметникът на спасението на пловдивските евреи на площад "Цар Калоян" при..

публикувано на 03.06.23 в 08:46

Константин Константинов участва в "Процес - Пространство"

Художникът  Константин Константинов  ще участва в творческата част от  34-тия фестивал "Процес-Пространство": Археология на щастието . Той е единственият пловдивски творец, който тази година е поканен на международния форум, който ще се проведе в Балчик, Варна и Русе от днес до 11 юни.  През 2023 година фестивалът ще се случи на три сцени, като..

публикувано на 02.06.23 в 09:55

Студенти представят тържествен концерт - поп, класика и фолклор

Педагогическият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" представя тържествен концерт на студенти от специалностите: Музика, Джаз и поп изпълнителско изкуство и Педагогика на обучението по музика. Организаторите уточняват, че събитието ще се състои от 18.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Участие ще вземат изпълнители..

публикувано на 01.06.23 в 08:25

Фестивалът „Здравей, Армения“ за шести път в Пловдив

Арменската самодейност в България ще бъде представена от участници от Пловдив, София, Русе, Варна и Бургас, както и от Австрия, Кипър и Гърция. На 4-ти юни, от 11 часа, на сцената пред община Пловдив, на площад „Стефан Стамболов“, започва големият концерт.  В 10.30 часа, от площад "Римски стадион" тръгва шествието, в което всички участници..

обновено на 31.05.23 в 13:16