Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Докарахме си повече вътрешни шокове, отколкото външни

Технически България изпълнява критериите за Еврозоната и ще ги изпълнява – влизаме в по-умерена инфлация, насочваме се към период, в който може да има и глобална дефлация. От икономическа и техническа гледна точка не би трябвало да има проблем за влизането в Еврозоната. Остава да се извърви политическата стъпка и тя наистина касае година с нисък бюджетен дефицит“ – заяви в интервю за Радио Пловдив икономистът Георги Стоев.

Той заяви, че би препоръчал продължаване нататък с ниски и дори нулеви бюджетни дефиците.

Това, което се случва сега в България е необичайно след въвеждането на валутния борд от 25 години насам“ – посочи Стоев.

Като вътрешни най-вашни теми икономистът определя Шенген и прокуратурата.

За жалост си докарахме повече вътрешни шокове, отколкото външни, макар че живеем във времена на големи глобални шокове“ – изтъкна Георги Стоев.


По публикацията работи: Стоян Терзиев

БНР подкасти:

Още от категорията

Благотворително бягане за АГ отделение в Пловдив

Благотворително бягане тази събота ще събира средства за АГ –отделението „Весела“ към общинската болница „Свети Мина“ в Пводив.  Старта ще бъде даден в 9.00 часа  едновременно в София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас , Гребен канал Пловдив .  Кампанията се организара от „5kmrun“ и е под наслов „Дари времето си на..

обновено на 03.06.23 в 08:47

ПП прегъна ГЕРБ и правителство ще има

"Всичко показва, че ГЕРБ тотално се е предал и е готов да слуша диктата на ПП. При това положение шансовете да има редовни правителство се увеличаат многогкратно", прогнозира социологът Кольо Колев в интервю за Радио Пловдив. Според него след формирането на кабинета между първите две политически сили у нас следва опит за овладяване на държавната..

публикувано на 02.06.23 в 14:55
Светлин Тачев

Да има кабинет вече е личен интерес на двете формации

Първите две политически сили са постигнали съгласие за персоналния състав на кабинета с премиери на ротационен принцип Николай Денков и Мария Габриел. През първите 9 месеца начело ще е Денков, а Мария Габриел ще е вицепремиер и външен министър. По следите на преговорите за това как върви конструирането на кабинета на ротация между ПП-ДБ и ГЕРБ- СДС...

публикувано на 02.06.23 в 10:26

Денят на отворените врати в НАО "Рожен" е тази неделя

Дестинацията за разходка ще е с покана за Деня на отворените врати в Националната астрономическа обсерватория Рожен към Института по астрономия на БАН  на 4 юни.  Говорим в програма "Точно днес" с  доц. Никола Петров , директор на НАО "Рожен". Денят на отворените врати по традиция ще се проведе на християнския празник Петдесетница – 4 юни, от..

публикувано на 02.06.23 в 10:18

Две поколения деца на българи в чужбина не знаят български език

За децата и родителите през призмата на институциите е разговорът ни с Лилия Божкова, председател на Националното сдружение за закрила на българските деца и семейства. Разговорът следва данните, които публикува Националната мрежа за децата в навечерието на 1 юни в проекта " Бележник: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?"..

публикувано на 01.06.23 в 16:29