Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Добър ден, добри хора" разказва истории в Пазарджик

Сборник с разкази, обединени под заглавието „Добър ден, добри хора“ представя тази вечер в Пазарджик учителят по история, писател и активен блогър в интернет Илия Михайлов. 

Неговата седма книга ще бъде представена от 18 часа в художествената галерия „Станислав Доспевски“.  Включва 50 истории с неочакван край. 

Модератор на срещата с автора е журналистът и училищен психолог Петя Точкова. 

Редактор на книгата е Ива Симеонова, а художник на корицата е десетокласничката Деси Тодорова. 

Само преди дни авторът бе отличен като изявен творец от кмета на града и дари паричната сума от наградата за лечението на свой колега.

По публикацията работи: Димитър Владимиров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Галерия

Изложба представя братята Асен и Илия Пейкови

В сводестата зала на Балабановата къща  e открита любопитна изложба – „Асен и Илия Пейкови“. Инициативата е част от мащабния летен фестивал „Лято в Стария град“, който се осъществява в рамките на трите най-горещи месеца. Изложбата представя за първи път творби на двама изключителни и почти неизвестни у нас артисти - световноизвестният..

публикувано на 29.07.24 в 16:22

Преге - предаване за света на книгите, 27.07. - 02.08.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 2 7. 07. 202 4г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Габриел Гарсия Маркес. Сто години самота. 448 стр., 6А, Лъчезар Минчев, 2024. Стефан Стори. Маслени бои и мрамор.  322 стр., тв. к. 7А, Изток-Запад, 2024. Харлан Коубън. Ще те намеря. 376..

публикувано на 29.07.24 в 14:45

„Духът на Грузия“ завладява Античния театър

Гледайте за първи път спектакълана Държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“,Грузия на 1-ви август, от 21 часа. Изключителният грузински държавен ансамбъл за песни и танци "Мхедрули" ще зарадва българската публика с лятно турне в страната, при това с един от най-върховите си спектакли "Духът на Грузия" („Spirit of Georgia“)..

публикувано на 26.07.24 в 15:13

В "Срещите" - за изкуствения интелект и Бог

Ще има ли диалог между Бог и изкуствения интелект?. С Николай Генов, автор на книгата "Виртуалният човек", тръгваме от фантастиката.  Още като тънко ручейче в традиционната литература фантастиката си позволява да отрече онова от Вечните книги: "Каквото е било, е и ще бъде" и да заговори за еволюиращ Бог.  Така ли е наистина?  Слушайте, интересно..

обновено на 26.07.24 в 11:42

Изложба на скулптора Павел Койчев в зала "2019"

Хоризонтално, отвесно, наклонено“ е названието на новата скулптурна провокация от големия български художник Павел Койчев в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“32. Авторът представя нови голямоформатни скулптури специално за това пространство. Творбите са абстрактни и цветни. Павел Койчев е роден през 1939 г. в София. Завършил е..

публикувано на 26.07.24 в 07:42