Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостина Стоянова-Ширяев за необятния свят от емоции при децата

5
Снимка личен архив

В последната неделя на май и в навечерието на най-усмихнатия детски празник Първи юни, посветихме предаването Клуб „Неделя“ на децата.

Началото поставихме с психолога Радостина Стоянова-Ширяев, която с усмивка и много радост ни въведе в тайнствата на необятния свят от емоции при децата.

Тя завършва образованието си в Германия и е един от водещите лектори на Академия за родители, майка е на две деца, и искрено вярва, че е от хората, които отговарят на името си и определя себе си като един радостен човек, който се опитва да зарадва другите. 

Така създава РадостИ, мястото за споделяне на радост, тъга, страх, вълнение, любов, изненада, съчувствие, умиление... или всичко онова, което наричаме с една единствена дума – емоции.

Емоциите са от изключителна важност за децата и наша задача е като възрастни да намерим начини да им помогнем да ги разберат. Какво ни посъветва психологът Радостина Стоянова-Ширяев, чуйте в прикачения звуков файл.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф

Първият български участник на Игрите в Париж Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф във френската столица.  Василев завърши втори в последната шеста серия с време от 6:56.63.  Най-бърз в пресявките беше световният вицешампион Симон ван Дорп (Нидерландия) в трета серия, който единствен слезе под 6:50 минути с 6:49.93 минути...

публикувано на 27.07.24 в 18:19

„Алтер его” - ще ви хвърлим в джаза с усмивка!

„Алтер его“ вече влезе в лятната схема на излъчване. Тази събота избрахме за вас нещо по-така – истински калейдоскоп от хумор, гости и джаз! Накратко: ще ви тонизираме с ретро-усмивки отпреди 110 години като разиграем анекдоти на Борю Зевзека от вестник „Барабан“, публикувани през 1914 г. Ще си спомним и за сатирика Георги Свежин с няколко..

обновено на 27.07.24 в 16:28

Пловдивчанинът Кристиан Василев ще гребе в 6-а серия в събота

Станаха известни съперниците на Кристиан Василев в предварителната серии на скиф на олимпийските игри в Париж. Най-добрият български гребец ще стартира утре, 27 юли, в 11,00 часа, българско време, в предварителна серия номер 6, в шести коридор. С Кристиан Василев ще гребат Бендегуз Молнар (Унгария), Свери Нилсен (Дания), Хин Чун Чип (Хонконг) и Хавиер..

публикувано на 26.07.24 в 18:01

Миланова и Карабашева продължават кариерите си в Румъния

Петкратната шампионка на Марица Александра Миланова и Галина Карабашева подсилват румънски тим. От новия сезон двете волейболистки ще играят за Корона Брашов, който през 2023/2024 приключи на седмата позиция. Така Миланова и Карабашева стават съотборнички с друга бивша маричанка - националката Мирела Шахпазова, която удължи договора си с тима...

публикувано на 26.07.24 в 17:58

Равенството на половете е отличителен белег на Париж - 2024

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Доц. д-р  Боряна Ангелова- Игова е доктор по философия,културолог и преподавател по „Философия на спорта“ в..

публикувано на 26.07.24 в 11:47