Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха измамник, "ужилил" баба от Варвара с 6000 лева

Криминалисти от РУ-Септември задържаха мъж, участвал в схема за телефонна измама. Всичко започнало на 26 май, когато неизвестен мъж се обадил на домашен телефон, ползван от 88-годишна жителка на септемврийското село Варвара. Непознат глас съобщил на пенсионерката, че е адвокат на нейната дъщеря. Според неговите думи жената е блъснала и убила човек при пътен инцидент във Великобритания. Поради това трябвало да преведе сумата от 10 000 паунда, за да „се оправи тежкото положение“ на дъщеря й.

Тогава притеснената старица събрала спестените си пари и предала на непознат за нея мъж сумата от 6000 лева. Не след дълго пострадалата и нейните близки разбрали, че става дума за класическа телефонна измами и подали сигнал в РУ-Септември.

В резултат на действията на полицията било устоновено, че мъжът, получил парите, е 52-годишен жител на Септември. Той се оказал посредник при осъществяването на телефонна измама. Задържан е за срок от 24 часа в ареста на местното полицейско управление. Спрямо него е образувано досъдебно производство.

От полицията отново апелират към хората да предупредят възрастните си родители да не се отзовават на сигнали, свързани с даване на пари.


По публикацията работи: Марин Данев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

След пожара заводът за хартия в Стамболийски затваря от 1 октомври

За поредна нощ с тежка миризма в Стамболийски след пожара преди три дни съобщиха жители на града. По този повод днес кметът на града Петър Неделев разговаря с директора на завода за хартия Александър Криклер, който го е уверил, че от 1 октомври предприятието спират за голям ремонт.  Според хората в града миризмите са били тежки и задушливи. Те..

публикувано на 27.09.24 в 17:18

Общината има 1 месец, за да отстрани пропуските по проекта за Небет тепе

След като комисия от Министерството на културата върна проекта за реставрация и консервация на Небет тепе, днес ръководителят на проекта инж. Таня Петкова коментира пред Радио Пловдив, че пропуските ще бъдат отстранени лесно. „Като цяло става дума за консервационно-реставрационни работи. Засягат фугирането на крепостната стена, насипи,..

обновено на 27.09.24 в 15:10

Разширяват зоните за платено паркиране в Карлово

В Карлово се разширява обхватът на зоните за кратковременно паркиране от 1 октомври.  Към платените зони се включват още три улици в широкия център на града -  ул. „Пазарна“ в частта, заключена между ул. „Ген. Карцов“ и  ул. „Тодор и Ана Пулеви“, ул. „Екзарх Йосиф“ в частта, заключена между ул. „Пазарна“ и  ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Капитан Д...

публикувано на 27.09.24 в 14:56

Двама младежи са в болница след сбиване в Пазарджик

Двама младежи са в болница, след като се сбиха в парк в пазарджишкия квартал „Младост“. След сигнала за сбиването със случая се заели полицаи от Криминална полиция и Детска педагогическа стая в РУ-Пазарджик.  Оказало се, че момчетата се скарали и скандалът прераснал в побой. В резултат и двамата са получили травми в лицето и главата и са били..

публикувано на 27.09.24 в 12:11

Пациент с туларемия е лекуван в МБАЛ-Пазарджик

Заболяването се среща рядко, но е потенциално опасно. Причинява се от бактерия.  “Източник на инфекцията за човека са различни мишевидни гризачи, зайци и кърлежи. Заразяването на човека става по различни механизми – при ухапване от кърлежи, при пряк контакт /дране на животни/, при консумация на храни, заразени с екскременти на гризачи, по..

публикувано на 27.09.24 в 11:53