Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът рестартира ремонта на ул. "Даме Груев"

С решение, публикувано днес на страницата на Върховния административен съд, окончателно се решава казусът с четири сгради, които пречат на разширението на ул. „Даме Груев“ в Пловдив. 

Върховните магистрати потвърждават решението на Административния съд в Пловдив и дефакто остава в сила заповедта на кмета на район Южен“ за премахването на сградите. 

Предмет на делото са две постройки, тъй като другите две са общински, обясни районният кмет Костадин Язов. Той припомни, че в едната от спорните две посторйки са били настанени наематели от „Жилфонд“, които са преместени, а общината им е изплатила малкия процент собственост. В другата сграда е имало частен наемател, занимаващ се с автоуслуги.

И четирите постройки са в един имот, който трябва да бъде освободен, за да се изпълни ремонтът на ул. „Даме Груев“, посочи кметът Язов.

Той увери, че още в понеделник ще започне подготовка за премахването на сградите. Това ще стане с наличните близо 160 хиляди лева, които са преходен остатък в бюджета от миналата година, съобщи районният кмет.

Най – вероятно ще изберем директно договаряне с фирма, която да извърши събарянето и така ще избегнем евентуално обжалване при обявяване на обществена поръчка, коментира Костадин Язов. Той подчерта, че строително-монтажните работи изцяло зависят от атмосферните условия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Издирваните мъж и дете в Стара планина са починали, другото дете е вече в Карлово

Мъжът и детето, поразени от мълния в Стара планина в района на връх Купен, са починали, спасено е 13-годишно момче, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба.  В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния Военен хеликоптер от 24-та авиобаза Крумово се включи в спасителната операция на пострадалите. Оцелялото дете вече е..

публикувано на 22.07.24 в 18:10

В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния

В Стара планина мълния е ударила баща и син в района на връх Купена, който се намира до връх Ботев.  Мъжът е на 47 години, детето е на 11. Сигналът за инцидента е подало 13-годишно момче. В ход е спасителна акция, като планински спасители от Троян почти са стигнали до пострадалите, каза дежурният в Планинската спасителна служба. В издирването на..

публикувано на 22.07.24 в 17:00
Пожарът между селата Овчеполци и Цар Асен е локализиран, няма опасност за населените места.

Локализираха пожара до Овчеполци

Локализиран е пожарът, който избухна по обяд в сухи треви, храсти и стърнища в землището на пазарджишкото село Овчеполци. Работи се за пълното му потушаване, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов.  Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци Той допълни, че в района на пожара е завалял дъжд, който много е..

публикувано на 22.07.24 в 14:22

Пловдив ще има нови контейнери за смет

Община Пловдив ще подмени всички битови контейнери за смет през следващите три години. В обявената поръчка за доставка на общо 1650 контейнери с три вида вместимост е заложена максимална цена от 9 милиона 470 хиляди лева без ДДС.  Според разписания график първите 400 съдове за смет трябва да бъдат доставени до края на тази година в районите Тракия..

публикувано на 22.07.24 в 14:12

Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци

Сухи треви, храсти и стърнища пламнаха по обяд в землището на пазарджишкото село Овчеполци към село Блатница.  Заради вятъра, който често сменя посоката си, и огънят също е сменил посоката си и сега е тръгнал по посока село Цар Асен.  От пазарджишката пожарна уточниха, че са изпратени 3 противопожарни автомобила от Пазарджик и Пещера. На място е..

публикувано на 22.07.24 в 13:29