Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изправят пред съда бившия кмет на "Северен" Ральо Ралев

Четири години след като беше арестуван бившият кмет на район „Северен“ Ральо Ралев ще се изправи пред съда по обвинение за търговия с влияние. 

Обвинението срещу Ралев е за това, че от края на декември 2018 в продължение на шест месеца, до май следващата година, в съучастие със свои служители, е разигравал бизнесмен, който искал да строи кооперация в района.

В крайна сметка поискал и взел подкуп от 60 000 лева, за да упражни влияние главният архитект на района да одобри въпросния проект. 

На съд са предадени началничката на отдел в кметството Даниела Вълова, уточнила размера на искания подкуп и бизнесменът Иван Делевски, който е посредничил за получаването му. 

Аферата им се разплете след сигнал на изнудвания бизнесмен Здравко Ангелов, който го препраща и до Бойко Борисов, тогава премиер. Последва зрелищен арест на Ралев пред фитнеса, а на посредника -  на бензиностанция в момента на получаване на парите, опаковани в черна торба.

Ралев бе освободен от ареста срещу гаранция от 150 000 лева, а в хода на разследването срещу него станаха известни детайли за неподозирано висок стандарт на живот – част от които е огромен мезонет с градина на последния етаж на кооперация, до който го води частен асансьор. 

Първоначално разследването се водеше от Специализираната прокуратура, която внесе обвинителния акт срещу бившия кмет през 2020 година в Специализирания наказателен съд.

След закриването им делото ще се гледа от Окръжния съд. Предстои насрочване на дата.

По публикацията работи: Марин Данев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще присъства в Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани от..

публикувано на 26.04.24 в 08:51

Асеновград представи още 3 спортни обекта за финансиране

Асеновград представи още 3 спортни обекта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Ще бъде ремонтиран Градският плувен басейн, който се захранва с минерална вода. Прогнозната инвестиция за това е в размер на 1,5 млн. лева. Вторият проект е за изграждане на закрит плувен басейн в близост до Спортната зала..

публикувано на 26.04.24 в 08:21

В УХТ се провежда базарът "По-добрата храна"

„По-добрата храна“ е темата на второто издание на  Re:Bazaar , което ще се проведе днес в Университета по хранителни технологии , като част от ежегодния Ден на отворените врати. Кандидатстуденти, родители, партньори и гости ще могат да разгледат учебната база на висшето училище и да дегустират храни и напитки, разработени от студенти...

обновено на 26.04.24 в 06:38

Клисура е домакин на "Дните на възрожденската и патриотична песен"

С 21-ото издание на „Дните на възрожденската и патриотична песен“ в Клисура започват проявите, посветени на 148-ата годишнина от избухването на Априлското въстание. Двудневният конкурс се провежда в местното читалище „20-ти април 1876 г.“ и събира хорове и изпълнители от цялата страна. Проявите продължават на 30 април със заупокойна..

публикувано на 26.04.24 в 06:24

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49