Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановява се движението по част от "Брезовско шосе"

| обновено на 07.06.23 в 06:42

От днес  се възстановява движението по ул. „Брезовско шосе“ в участъка от кръговото кръстовище с булевардите „Дунав“ и „Цар Борис III Обединител“ до бул. „Северен“. Пътната отсечка беше затворена заради строително-монтажните работи по изпълнението на Водния проект.  

От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ съобщават, че новата временна организация на движение е със срок до 1 ноември. Тя е обозначена със съответните пътни знаци. Хоризонталната  маркировка също е временна, тъй като обектът не е предаден. На следващ етап ще бъде положен и износващият пласт асфалт.

Промени се въвеждат и в движението по бул. „Дунав“ заради напредващите дейности по Водния проект. До 1 август остава затворено северното платно на булеварда в отсечката от кръговото кръстовище  с бул. „Цар Борис III Обединител“ до ул. „Васил Левски“. При досегашната  организация движението в южното платно бе двупосочно. От днес обаче там се възстановява еднопосочното движение запад – изток. Промените са обозначени с необходимите пътни знаци и информационни табели.

Автобусите по линии №9 и 15 от градския транспорт възстановяват от 8 юни (четвъртък), маршрута си по ул. „Брезовско шосе“, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. 

Последна спирка на двете автобусни линии остава №228 – търговски център „Нова“.

Първа, трета, пета и седма кола на автобусна линия №15 в посока от кв. „Прослав“ до ИЗК ,,Марица“, пътуващи до село  Войводиново, ще се движат по следния маршрут: бул. „Цар Борис III Обединител“ – спирка №49 – Пловдивски панаир, наляво по бул. „България“, спирка №89 – кметството на район „Северен“, десен завой по бул. ,,Васил Левски“, спирка №52  – срещу „Гиганта“, десен завой по ул. ,,Полет“, ляв завой по ул. ,,Брезовско шосе“, временна спирка №1– след моста, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема, до спирка №1020 – ИЗК ,,Марица“, и село Войводино.

В обратна посока маршрутът не се променя.

От „Организация и контрол на транспорта“ напомнят, че северното платно на бул. „Дунав“ – от кръговото с „Цар „Борис III Обединител“ до ул. „Васил Левски“ остава затворено до 1 август. До вчера движението се извършваше двупосочно в южното платно. От днес там е възстановено движението само в една посока – от запад на изток.

Информационни табели и пътни знаци  предупреждават за временната организация. Тази сутрин служители на „Пътна полиция“ помагаха за регулирането на трафика.

Промени заради новата организация се налагат и в маршрутите на градските автобусни линии  №1 и 25, както следва:

Линия №1 (кв. „Коматево“ – АПК ,, Тракия“): бул. „ Цар Борис III Обединител“ – спирка №49 – Пловдивски панаир, наляво  по бул. „България“, спирка №89 – кметството на район „Северен“, десен завой по ул. ,,Васил Левски“, спирка №52 – срещу „Гиганта“, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №25 (ЖР „Тракия“ – АПК „Тракия“): бул. „Цар Борис III Обединител“ – спирка №49 – Пловдивски панаир, наляво  по бул. „България“, спирка №89 – кметството на район „Северен“, десен завой по ул. ,,Васил Левски“, спирка №52 – срещу „Гиганта“, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.



По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02