Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановява се движението по част от "Брезовско шосе"

| обновено на 07.06.23 в 06:42

От днес  се възстановява движението по ул. „Брезовско шосе“ в участъка от кръговото кръстовище с булевардите „Дунав“ и „Цар Борис III Обединител“ до бул. „Северен“. Пътната отсечка беше затворена заради строително-монтажните работи по изпълнението на Водния проект.  

От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ съобщават, че новата временна организация на движение е със срок до 1 ноември. Тя е обозначена със съответните пътни знаци. Хоризонталната  маркировка също е временна, тъй като обектът не е предаден. На следващ етап ще бъде положен и износващият пласт асфалт.

Промени се въвеждат и в движението по бул. „Дунав“ заради напредващите дейности по Водния проект. До 1 август остава затворено северното платно на булеварда в отсечката от кръговото кръстовище  с бул. „Цар Борис III Обединител“ до ул. „Васил Левски“. При досегашната  организация движението в южното платно бе двупосочно. От днес обаче там се възстановява еднопосочното движение запад – изток. Промените са обозначени с необходимите пътни знаци и информационни табели.

Автобусите по линии №9 и 15 от градския транспорт възстановяват от 8 юни (четвъртък), маршрута си по ул. „Брезовско шосе“, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. 

Последна спирка на двете автобусни линии остава №228 – търговски център „Нова“.

Първа, трета, пета и седма кола на автобусна линия №15 в посока от кв. „Прослав“ до ИЗК ,,Марица“, пътуващи до село  Войводиново, ще се движат по следния маршрут: бул. „Цар Борис III Обединител“ – спирка №49 – Пловдивски панаир, наляво по бул. „България“, спирка №89 – кметството на район „Северен“, десен завой по бул. ,,Васил Левски“, спирка №52  – срещу „Гиганта“, десен завой по ул. ,,Полет“, ляв завой по ул. ,,Брезовско шосе“, временна спирка №1– след моста, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема, до спирка №1020 – ИЗК ,,Марица“, и село Войводино.

В обратна посока маршрутът не се променя.

От „Организация и контрол на транспорта“ напомнят, че северното платно на бул. „Дунав“ – от кръговото с „Цар „Борис III Обединител“ до ул. „Васил Левски“ остава затворено до 1 август. До вчера движението се извършваше двупосочно в южното платно. От днес там е възстановено движението само в една посока – от запад на изток.

Информационни табели и пътни знаци  предупреждават за временната организация. Тази сутрин служители на „Пътна полиция“ помагаха за регулирането на трафика.

Промени заради новата организация се налагат и в маршрутите на градските автобусни линии  №1 и 25, както следва:

Линия №1 (кв. „Коматево“ – АПК ,, Тракия“): бул. „ Цар Борис III Обединител“ – спирка №49 – Пловдивски панаир, наляво  по бул. „България“, спирка №89 – кметството на район „Северен“, десен завой по ул. ,,Васил Левски“, спирка №52 – срещу „Гиганта“, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №25 (ЖР „Тракия“ – АПК „Тракия“): бул. „Цар Борис III Обединител“ – спирка №49 – Пловдивски панаир, наляво  по бул. „България“, спирка №89 – кметството на район „Северен“, десен завой по ул. ,,Васил Левски“, спирка №52 – срещу „Гиганта“, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.



По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две силно обгорели тела са открити в складовете край Елин Пелин

Открити са две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента край Елин Пелин, съобщиха от прокуратурата. Малко след 10:30 часа под ръководството на Окръжна прокуратура–София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на..

публикувано на 28.07.24 в 12:15

Арестуваха 30-годишен скитник за пожара на Гребната база

30-годишен мъж бе задържан за предизвикан пожар в района на Гребната база в Пловдив.  От полицията уточниха, че минути след 16 ч. вчера във Второ РУ е постъпила информация, че горят тревни площи и дървесна растителност до гребния канал. Огънят незабавно е локализиран и потушен от екип на пожарната.  Голям пожар лумна до Гребната база При..

публикувано на 28.07.24 в 11:21

Авариен ремонт затваря част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ днес се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в сила за времето..

обновено на 28.07.24 в 09:15

Откриха трета жертва след взривовете в Елин Пелин

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов. Той съобщи, че е открито тялото на 3-та жертва на взривовете: "Днес очакваме на място следовател и прокурор и ще бъде..

публикувано на 28.07.24 в 09:13

Поевтиняват повечето плодове и зеленчуци на борсите тази седмица

Повечето зеленчуци и плодове и някои основни хранителни стоки поевтиняват на тържищата у нас през седмицата, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. От зеленчуците най-много поевтиняват зелените чушки - с 10,6 на сто до 2,27 лева за килограм. Картофите падат с 5,4 на сто до 1,01 лева за килограм,..

публикувано на 28.07.24 в 08:39