Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОбС решава дали Пловдив и Варна да разменят акциите си в Панаира

| обновено на 08.06.23 в 06:45

На заседанието си днес Общинският съвет на Пловдив ще разгледа предложението на „Демократична България“ общините Пловдив и Варна да  разменят свои акции в „Международен панаир“ и „Пълдин Туринвест“. 

Идеята е община Пловдив да предложи на Варна 16% от акциите си в „Пълдин Туринвест, а в замяна на получи от Варна 29 на сто от акциите в Панаира. 

Според вносителите замяната удовлетворява и двете общини - Варна ще получи два пъти повече акции в „Пълдин Туринвест“, а община Пловдив - пряка собственост върху 29 на сто от Панаира, каквато не е имала досега.

Община Пловдив никога не е имала пряко участие в Международния панаир, защото тя притежава дял от „Пълдин Туринвест“, което от своя страна притежава панаира. Затова размяната на акции от панаира между Пловдив и Варна е шанс за нас, коментира в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив председателят на групата общински съветници от ДБ Веселина Александрова. Повече от нейната теза чуйте в прикачения файл. 

Съветниците ще разгледат и отложеното предложение общината да осигури малко над 6,1 милиона лева за цялостното завършване на стадион „Христо Ботев“. 

Предвижда се средствата да се вземат от ремонти и строителство на детски градини и площадки, пътни ремонти и средства за отчуждаване и саниране на сгради.


БНР подкасти:

Още от категорията

224 нови с коронавирус, 13 от тях в Пловдивска област

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 224, сочат данните на Единния информационен портал.  Делът на положителните резултати е почти  9,4%.   По области – в Пловдивска новозаразените са 13, в Пазарджишка – 4 и в Смолянска – 3.   Четирима души са починали от инфекцията в цялата страна.  Излекуваните през..

обновено на 06.12.23 в 10:18

Културните дейци излизат на протест срещу ниските си доходи

Служителите  на Държавен куклен театър Пловдив излизат на протест пред сградата на културната институция в града. Така те ще се включат обявения национален протест „Народ без култура е народ без бъдеще!“, който е насрочен пред Министерството на културата в столицата в 12 часа. В него ще участват и представители на Държавна опера -..

обновено на 06.12.23 в 09:55

Честит Никулден!

Днес Българската православна църква почита паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е един от най-почитаните светци в България и в целия християнски свят.  Десетки пловдивчани се стекоха на празничната литургия в църквата „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“, отслужена от Знеполския епископ Арсений.  Пловдивският..

обновено на 06.12.23 в 09:07

Полицията в Пазарджик на крак за мача "Хебър" - "Левски - София"

Полицията предприема мерки за охраната на футболната среща между отборите на Хебър - Пазарджик и Левски - София. Тя ще се играе от 14.30 ч. на стадион „Георги Бенковски”, като преди влизането феновете ще преминават през щателна проверка за недопускане внасянето на забранени и опасни предмети.  Носенето на документи за самоличност е задължително, а..

обновено на 06.12.23 в 07:26

Информационен ден по Плана за възстановяване и устойчивост в Пловдив

Национален фонд „Култура“ организира в Пловдив информационен ден по Плана за възстановяване и устойчивост. Срещата с представители на сектор „Култура“ ще се проведе в Голяма конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“. Ще бъдат разисквани отворените за обществено обсъждане грантови схеми  „Български продукции от сектора на..

публикувано на 06.12.23 в 07:23