Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Министърът на икономиката разпореди проверка на казуса с Панаира

| обновено на 08.06.23 в 14:03

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди да бъде направен пълен анализ на всички възможни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир за защита на държавния интерес.

Това става ден след като Апелативният в съд – Пловдив излезе с определение, че Агенцията по вписванията няма правен интерес по него и не може да обжалва вписването на Варненските акции в капитала на "Пълдин туринвест". 

Припомняме, че през 2017 г. Общински съвет – Варна е взел решение за безвъзмездно прехвърляне от община Варна на държавата в лицето на министъра на икономиката на над 16 млн. броя безналични акции, представляващи 29% от капитала на „Международен панаир Пловдив“. С това решение общинските съветници възлагат на кмета на община Варна да сключи договор за безвъзмездно прехвърляне на собствеността върху акциите и да извърши всички други правни и фактически действия за прехвърлянето им. Решението обаче не е изпълнено.

Четири години по-късно – през 2021 г., Общински съвет – Варна взима друго решение за апортиране на притежаваните от общината акции от капитала на „Международен панаир Пловдив“ АД в „Пълдин туринвест“ АД, като Министерството не е уведомено за този акт.

След този момент Министерството на икономиката и индустрията не е било страна в казуса, се казва в съобщението на ведомството.Още от категорията

Авариен ремонт затваря движението по още една част на бул. "Ал. Стамболийски"

Авариен ремонт на магистрален водопровод по бул. „Ал. Стамболийски” в Пловдив е планиран за утре, 07.12.2023г. от 9.00 ч до 17.00 часа.  Ремонтните дейности ще обхванат участъка от ул. „Болград” до ул. „Никола Димков”, където ще бъде спряно движението на коли и автобусния транспорт.  Временната организация на движението ще..

публикувано на 06.12.23 в 16:52

В Пловдив ще има почетно консулство на Румъния

Министерският съвет даде съгласие за откриване на почетното консулство на Румъния със седалище в Пловдив и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Димитър Белелиев. Той e  с дългогодишен..

публикувано на 06.12.23 в 15:26

Пострадалият от взрива в Казанлък е настанен в УМБАЛ "Св. Георги"

Единият от пострадалите работници от взрива в производствена база на фармацевтична компания в Казанлък е настанен в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Той е с над 25% изгаряния по тялото и е  в реанимация. Лекарите правят всичко необходимо за неговото възстановяване, уверяват от..

публикувано на 06.12.23 в 13:38

Ремонтът на Концертна зала спря преди да е започнал

Обжалване на процедурата за избор на фирма за строителен надзор отлага за неопределено време началото на реконстукцията на Концертна зала Пловдив.  Обществената поръчка бе спечелена от " План инвест Пловдив " ЕООД, но в КЗК изборът се обжалва от друг участник в процедурата "ИВТ Консулт" ЕООД. Този акт спира изпълнението на договора до произнасяне..

публикувано на 06.12.23 в 13:24

Културните дейци излизат на протест срещу ниските си доходи

Екипът на Кукления театър излезе на протест пред сградата на културната институция, за да се включи в Националния протест на културните дейци. Те настояват да се увеличи бюджета на култура, както и да получат достойно заплащане за труда си. Актьорите от Кукления театър бяха подкрепени от малък екип от Пловдивската опера...

обновено на 06.12.23 в 12:04