Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив е домакин на форум срещу домашното насилие

Кръгла маса на тема „Правна помощ на лицата, пострадали от домашно насилие, и координация на институциите при осъществяване на защитата им“ ще се проведе в Заседателната зала на Община Пловдив. 

Домакин на срещата е кметът Здравко Димитров. В нея ще участват представители на държавни институции, съдебната власт, МВР, местната власт, адвокатурата и болнични заведения.

Форумът е във връзка с проект „Подобряване на достъпа до правосъдие на лица, живеещи под прага на бедност със специален фокус върху жени, деца и ромска общност“, финансиран от НФМ 2014-2021 с партньор норвежката съдебна администрация.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха нова спортна площадка в асеновградско училище

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри новоизградена спортна площадка в двора на ОУ „Ангел Кънчев“. Тя е реализирана по проект, спечелен пред МОН по Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки. Съоръжението съдържа комбинирани спортни игрища за баскетбол, волейбол, народна топка и писта за бягане...

публикувано на 02.08.24 в 12:14

Кризисният щаб в Пловдив призова мерките на РЗИ да се спазват и утре

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика Кризисния щаб във връзка с пожара на сметището край Цалапица, което се запали снощи. Гасенето продължава и тази сутрин с тежка техника, която зарива с пръст тлеещото огнище, разположено на повече от 10 декара площ. От сутринта Пловдив е обгазен, като нивото на фини прахови частици..

обновено на 02.08.24 в 11:45

Седем пъти са завишени нормите за ФПЧ във въздуха над Пловдив

Значително превишаване на нормите на фини прахови частици е регистрирано във въздуха в Пловдив, съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване в Община Пловдив Иван Стоянов, който и в момента е на мястото на пожара в Цалапица. Данните от измерванията на мобилните станции показват концентрация от 350 mg/m³ ФПЧ 10, съобщават от община..

обновено на 02.08.24 в 11:44

Ако "властта в Пловдив е абдикирала", виновните ще си понесат последствията

Народният представител от ПП- ДБ, Стою Стоев, който е избран от Пловдив, обяви в питане до примиера Главчев в НС, че местната власт в Пловдив е абдикирала, РИОСВ и Регионалната здравна инспекция не отговарят, а от Общината нищо не знаят. коментарът му е по повод задимяването на Пловдив заради пожара на депото в Цалапица. "Отговорът на 112 беше, че..

публикувано на 02.08.24 в 11:43

Продължава гасенето на сметището край Цалапица

Продължава гасенето на пожара на сметището край Цалапица, което се запали във вчерашния следобед.  Три екипа на пожарната цяла нощ останаха да дежурят на сметището в с. Цалапица. Около 22 часа снощи периметърът на огъня бе ограничен с помощта на булдозери.  На място е събрана тежка техника, която да започне „запръстяване“ на терена, съобщи..

обновено на 02.08.24 в 10:23