Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Събитието е в рамките на програмата „Пловдив чете“

Премиера на четвъртия том от "Великите европейци" в Радио Пловдив

20 юни 2023, вторник, от 18.30 часа, Първо студио на Радио Пловдив

| обновено на 20.06.23 в 08:15

Още малко парчета от пъзела на родната, но непозната, странна и красива, отчайваща и вдъхновяваща, умна и безумна Европа – това ни носи четвъртият том от поредицата „Великите европейци“.

Как се заражда и развива театърът в Древна Гърция; защо крал Ричард Лъвското сърце би продал и самия Лондон, ако има кой да го купи; селянка или принцеса е Жана д`Арк; защо Тихо Брахе е глупав умник, а Джордж Бърнард Шоу – умен глупак? Тези и още много други въпроси вече няма да ни измъчват нощем, щом прочетем четвъртия том на „Великите европейци“.

Рецептата за четене е проста – отваряш книгата и започваш да мърдаш очи от ляво на дясно. Ефектът от четенето е сложен – събуждаш се с една книга повече в главата. Това понякога помага. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Виенски джаз квартет с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

„Камерна сцена Пловдив“ представя виенския джаз квартет Life Aquatic в Първо студио на Радио Пловдив. Концертът е тази вечер от 19 часа. Музиката на квартета варира между различните жанрове и музикални форми - преплитат се съвременен джаз, свободна импровизация и камерна музика, влияния от инди рок и алтернативната сцена, с ехо от мелодиката..

публикувано на 27.07.23 в 08:52

Радио Пловдив и НБ "Иван Вазов" с изложба "Спасените и спасителите"

„Спасяването на българските евреи е знаменателно дело в българската история и е важно да си припомняме такива събития“, изтъкна генералният директор на БНР Милен Митев:  "защото понякога се втренчваме много в лошите неща и забравяме добрите примери. А добрите примери са важни, за да ни вдъхновяват и да ни накарат да ги последваме. Дай Боже никога..

публикувано на 20.07.23 в 18:57

Радио Пловдив е домакин на изложбата "Спасените и спасителите"

В Културния център на Радио Пловдив от 17 часа днес ще бъде открита изложба, посветена на 80-та годишнина от спасяването на българските евреи. Документалната експозиция "Спасените и спасителите" е част от проект на Радио Пловдив и се реализира в партньорство с НБ „Иван Вазов“. Изложбата се състои от 10 постера, които проследяват живота на..

обновено на 20.07.23 в 07:35

Радиодраматизация "Стената на спасението"

Радио Пловдив отбелязва с поредица от журналистически материали и събития 80- ата годишнита от спасяването на българските евреи. Освен репортажи и интервюта, обединени в цикъла "Спасените и спасителите", изложбата на НБ "Иван Вазов" с постери и възможност за вируален вход към истории и факти, свързани с паметното събитие, Радио Пловдив  излъчи и..

публикувано на 11.06.23 в 13:10

Квартет "Дюпа - Корназов" с качествен джаз в Първо студио на Радио Пловдив

Концерт на квартет "Дюпа - Корназов" ще се състои  на 07 юни в Първо студио на Радио Пловдив.  Квартетът "Дюпа - Корназов" е уникална среща на двама признати артисти и лидери на европейската сцена, които споделят оригиналната си музика и дават воля на въображението, мелодиите и хармониите си.  " Музиката на квартета обхваща пълния..

обновено на 07.06.23 в 06:41