Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трето издание на "Пътят към върха" на Бунарджика в Пловдив

7 концерта с участието на повече от 50 изпълнители представя на пловдивчани третото издание на „Пътят към върха“.

Събитето ще се проведе на 6 сцени по алеите до върха на Бунарджика.

Началото на детската програма е в 16 часа, началото на концертите в 17.30 часа, а  кулминацията е в 21 часа с концерта „Световното кино в музиката“ с участието на Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, заедно с едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и Плевенската филхармонияпод диригентството на Борислав Йоцов.

Входът е свободен!

Проектът е част от Културния календар на града за 2023 година. Организатори са отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив, район "Централен" и Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“.

Ето програмата с изпълненията на шестте сцени:

На Сцена 1 – Акведукта - концерт „Деца в оркестъра“

В концерта ще чуем деца от ЦНСТ „Детска къща“ Пловдив, които ще свирят съвместно с възпитаници на музикална къща „Дивизи“ и професионалните музиканти от Оркестър на Държавна опера Пловдив.

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

На Сцена 2 – алеята пред Летния театър

В 16.00 часа Галерия ЕТЕРНА представя Детска работилница с педагози по изобразително изкуство.

В 16 часа започват концертите „Джаз за деца“ -  образователно-развлекателни концерти за малки и големи, които дават възможност на публиката да участва активно в изпълненията на джаз пиеси, популярни детски песни, аранжирани в стиловете рагтайм, боса нова, фънк, бибоп, както и на класически пиеси. Участници: Венцислав Благоев - тромпет и водещ, Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Благоев – китара, Михаил Иванов – контрабас и Невена Григорова - барабани, вокал, както и деца – перкусии и песни.

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Начало 16.00

На Сцена 3 – пред Фитнес площадката - концерт „Картини от Пиацола“, който  ще ви потопи в страстния свят на тангото с музиката на Астор Пиацола. Това е проект на акордеониста Калоян Куманов и е създаден през 2021 година за стогодишнината от раждането на Астор Пиацола с участието на солистите: Калоян Куманов - акордеон, Виктория Каридова - цигулка, Ралица Ботева - пиано, Едит Унджиян - вокал

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

На Сцена 4 – JAZZ , след фитнес площадката по алеята - концерт DIXIELAND OL' STARS JAZZTET . От 35 години музикантите са в основата на много успешни формации за стар джаз - Университетски рагтайм бенд, Александров рагтайм бенд, Дикси джоукърс, Фантазиаланд дикси бенд и др. Освен, че са прекрасни инструменталисти, повечето от тях обичат и да пеят, особено заедно с публиката. Това са Невилиян Гемижев – кларинет, Павлин Павлов – тромбон, Александър Куманов – банджо, проф. Владимир Радулов – пиано, Димитър Узунов – туба, Стефан Кожухаров – барабани и Венцислав Благоев - корнет и лидер.

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

На Сцена 5 - на завоя по пътя преди площадката на върха - концерт „Магдалена Петрович от България търси талант“

Магдалена Петрович е българска виолончелистка родена в Сърбия. Участва в различни музикални фестивали - "Rutesheim Cello Academy" през 2016 г., работейки с Якоб Спан, Вен Син Янг и джаз виолончелистът Стефан Браун както и във фестивала "Пабло Касалс" – Франция в класа на Никлас Шмид.

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00

На Сцена 6  – голямата площадка на върха на Бунарджика

В 19.30 часа е шоуто на Мартин Денев DJ set. Мартин Денев е пианист, кийбордист, композитор и Ди Джей. Завършил е музикално училище в Пловдив с пиано, след това консерватория в Ротердам, Нидерландия, със специалност джаз. Междувременно следва една година джаз пиано в Бъркли, Бостън, а след това латино пиано в Сантяго де Куба. Мартин е участвал на стотици фестивали и форуми на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и певци на нашето време. До 2020г. Мартин Денев живее на о-в Бали, Индонезия, където е музикален директор, продуцент и участва в десетки проекти с музиканти от цял свят.

В 21.00 часа започва концерт „Световното кино в музиката“ – еднодокосване на душата. Това е един невероятен спектакъл, осъществен от Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и прекрасната Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. "Светът на киното в музика" ни пренася в света на "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин и много други. На сцената освен Плевенска филхармония и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Мултимедията, която допълва атмосферата на всяко представление е специално дело на Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов отново специално за случая.

По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Променят достъпа до Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Георги"

Временно от 27 юни се променя достъпът на пациенти до Спешното отделение на УМБАЛ “Свети Георги”- Пловдив, съобщават от лечебното заведение.  Промяната се налага заради строителни дейности, свързани с изграждането на многоетажния паркинг с хеликоптерна площадка към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. За да достигнат Спешното отделение, всички..

публикувано на 26.06.24 в 09:23

Всички коловози на Централна гара ще бъдат обновени

П родължава ремонтът на Централната гара в Пловдив. Сега влаковете се движат по гаровите коловози от 5-ти, частично,  до 8-ми включително,  както и по челните коловози – от 1-ви до 4-ти. Това съобщи за Радио Пловдив директорът на пловдивското „Управление на влаковото движение и гарова дейност“ към Национална компания „Железопътна..

публикувано на 26.06.24 в 08:47

Предиобед слънчево, следобед - дъжд и гръмотевици

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки, съобщават от НИМХ.  В планинските райони явленията ще са интензивни. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток...

публикувано на 26.06.24 в 08:36

Продължава делото "Дебора"

В Пловдивския районен съд с разпит на свидетели продължава делото срещу Георги Георгиев, пребил и обезобразил ученичката тогава Дебора Михайлова от Стара Загора.  "Очаквам справедлива, но тежка присъда", заяви самата Дебора.  Освен днешното, предстоят още две заседания, на които ще бъдат изслушани вещите лица, изготвили експертизите.  Обвиненията..

публикувано на 26.06.24 в 07:55

Пламнали треви до помпена станция "Север" задимиха града

Три противопожарни екипа гасят пламнали сухи треви близо до помпена станция на Рогошко шосе в Пловдив.  Гъсти облаци дим се издигат нависоко и се виждат от всички точки на града, кото задимяването в северните части на града е най- сериозно. Гъстият дим е видим и от центъра на града.  Засега няма данни за обгазяване на района и опасност за..

обновено на 25.06.24 в 17:08