Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пешеходци масово минават на червено в "Северен"

34 пешеходци и двама велосипедисти са санкционирани с фишове за пресичане на червено по големите булеврди в пловдивския район „Северен“. 

Специализираната акция е проведена във вторник сутринта като част от полицейските мерки за превенция на пътни произшествия. Шофьорите, получили актове за отнето предимство на пешеходци са седем. Само за два часа са проверени над 100  участници в движението, включително и водачи на електрически тротинетки. 

Допълнително са съставени още 12 фиша, 1 акт и са връчени 12 електронни фиша. Контролът е извършен на кръстовищата на бул. „България“ с бул. „Цар Борис III Обединител“, ул. „Васил Левски“ и ул. „Победа“ и пешеходни пътеки на бул. „Васил Априлов“ и ул. „Васил Левски“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шофьор помете майка с две деца в количка

Кола блъсна майка с две деца в количка, жената и едното от тях  са в болница.  Инцидентът е станал  на  бул. "Руски“ в Пловдив в ранния следобед,  в отсечката  между Централна гара в посока Бунарджика.  Там  електромобил "Хюндай“ не успял да спре навреме и ударил неправилно пресичащата пътното платно 48-годишна пешеходка. Тя бутала детска количка..

обновено на 25.09.24 в 15:07

Археологията няма да попречи Бетонният мост да е готов до Коледа

Срокът за изграждането на новия Бетонен мост в Пловдив няма да бъде променен, заради изискването проектът за съоръжението и за модернизация на жп линията да бъде съглусван от НКЖИ с Националния институт за недвижимо културно наследство във връзка с откритите това лято археологически находки. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Емил Манчев,..

обновено на 25.09.24 в 13:45

Откриха 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

"Това издание на Международния технически панаир е посветено на секторите от индустрията, които стават всички по-важни за икономиката - енергетика, дигитални технологии, строителство, както и индустрии, свързани с развитието на кръговата икономика". Това каза при откриването на изложението в Пловдив заместник-министърът на икономиката Давид Сукалински...

публикувано на 25.09.24 в 13:43

Девет училища в областта с нови директори

Регионалното управление на образованието-Пловдив оповести резултатите от проведените конкурси за директори на училища в областта. Работилият като експерт в РУО-Пловдив Любен Жилков от тази учебна година е директор на Основно училище "Отец Паисий" в Асеновград. Другите избрани ръководители на учебни заведения в региона са: Павлин Жеков - ОУ„Св. Княз..

публикувано на 25.09.24 в 13:24

"Зелена светлина" за югоизточния обход на Пловдив

Започва доизграждането на югоизточния обход на Пловдив. Трасето, което е в участъка от пътен възел Скобелева майка до изграденото кръгово кръстовище на пътя за Асеновград, е с дължина приблизително 5 км.  С изграждането на отсечката транзитният трафик, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград в посока Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от Пловдив...

обновено на 25.09.24 в 11:04