Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма тапи на Централна гара, но подлезът към нея се затваря

| обновено на 10.07.23 в 16:49
Снимка: Радио Пловдив, Даниела Добрева


Без сериозни тапи започна първият работен ден на седмицата в района на Централна гара, където движението е променено заради втория етап от пробива под гарата. Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ обаче разпореди да се затвори изходът на подлеза под Централна гара към спирката пред гарата. 

От предприятието  са притеснени за това, че пешеходци непрекъснато се движат между автомобилите, които заради новата организация на движението преминават през паркинга на Централна гара, като обходен маршрут. Според директора Георги Стоилов вече е разпоредено на фирмата - изпълнител на пробива да затвори изхода на подлеза към спирката и да постави необходимите обозначения за преминаване. 

Движението в кръговото изцяло е затворено към булевардите „Руски“, „Васил Априлов“ и ул. „Иван Вазов“, затворен е и участък от бул. „Христо Ботев“, в района от отбивката за паркинга на гарата почти до автогара „Юг“. Автомобилите се придвижват по алтернативно трасе, което заобикаля затворения участък и преминават през паркинга около гарата. Според някои шофьори  организацията на движението, която се регулира и от екип на полицията, засега е сравнително добра, други обаче не са на това мнение.

Според шофьорите тапи се образуват заради несъобразената скорост на част от водачите. Засега обаче положението било по-спокойно, тъй като голяма част от пловдивчани са в отпуск и не са в града.

Георги е шофьор на бус и зарежда небезизвестна баничарница на кръговото на гарата. Днес е успял да стигне до обекта, но не е сигурен дали ще може през следващите дни.

Шофьорите, които идват от центъра и трябва да влязат в паркинга на гарата, се налага да направят обратен завой на кръстовището на факултета по Дентална медицина. От това страдат клиентите, обясни таксиджия.


Преместената в паркинга на гарата спирка изненада някои от пътниците. Заради новата организация на движението се налага те да тръгнат поне с 20 минути по-рано от къщи, за да стигнат до работа.

Повечето шофьори вече са предвидили обиколни маршрути. Освен през обходната улица „Любен Каравелов“, те предпочитат да преминават през ул. „Гладстон“.

По-натоварен е трафикът по улиците "Любен Каравелов" и "Гладстон". Има и полицейски патрул, който насочва движението през новоизграденото трасе през паркинга на гарата, съобщи репортер на Радио Пловдив.

Очаква се строителните дейности в района да приключат до 15 септември. 

По публикацията работи: Иванка Петкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Румен Радев в Пловдив: Да изпълним заветите, нихилизмът не е изход

С тържествена заря-проверка на площад "Съединение" в Пловдив приключиха честванията за 139 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България.  Съединението е най-вдъхновяващият епизод на българската политическа дързост, каза в словото си  предиздентът  Румен Радев .   Днес отдаваме дължимото на това поколение от светли личности, които..

публикувано на 06.09.24 в 21:20

Стотици наблюдаваха възстановката на Съединението на площад "Римски стадион"

Стотици хора се събраха на Римския стадион в Пловдив,  за да гледат във възстановката на събитията от 6 септември 1885 година.  В нея участваха десетки пресдставители на   комитет „Родолюбие“, калоферската дружина „Бачо Никола“, сдружение за антични и средновековни реконструкции „Сила" и гайдарски ансамбъл „Еподай".  Командвани от майор Николаев,..

публикувано на 06.09.24 в 20:39
ЦИК

ЦИК назначи районните избирателни комисии в Пловдив

Със свои решения от днес Централната избирателна комисия назначи Районните избирателни комисии за изборите за народни представители в 16-ти и 17-ти изборни райони - Пловдив и Пловдивски.  Заради липсата на съгласие по отношение на съставите на двете комисии при проведените консултации при областния управител ЦИК назначва двете РИК - за града и за..

публикувано на 06.09.24 в 17:41

Пловдив чества тържествено Съединението и празника на града

С тържествена програма, концерти и възстановка на историческите събития Пловдив празнува 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и своя празник. Честванията започнаха още сутринта в катедралния храм „Света Богородица“ с тържествен молебен, отслужен от Пловдивският митрополит Николай.   Полоожени бяха венци и..

обновено на 06.09.24 в 15:13

Митрополит Николай: Пловдив винаги е давал на България

С тържествен молебен в катедралния храм "Успение на Света Богородица" и поднасянето н а венци и цветя пред паметника на Гаврил Кръстевич в Стария град започнаха  тържествените чествания за 139 години от Съединението в Пловдив.  В словото си и пред официалните лица, общественици и граждани в храма - Пловдивския митроплит Николай отбеляза, че..

обновено на 06.09.24 в 14:22